JURE MISKOVIC Cropix
BORBA ZA TITULU

Dinamo i Zadar krenuli s podbadanjima uoči doigravanja: ‘Jeste li spremni za metlu?‘

U niti jednoj od njihovih prethodnih utakmica nije izostajalo glasne podrške s tribina
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 06. svibanj 2023. 15:25

Zadar je osigurao drugu poziciju i prednost igranja utakmice više pred svojom publikom u doigravanju gdje ih čeka prvoplasirana momčad Lige za ostanak Dinamo. U oba ogleda ove sezone slavili su Zadrani, najprije u 7. kolu u KC Dražena Petrovića (97:87), a zatim u Dvorani Krešimira Ćosića (79:70).

image
JURE MISKOVIC Cropix

U niti jednoj od te dvije utakmice nije izostajalo glasne podrške s tribina kako sa strane Tornada tako i Bad Blues Boysa koji svoje momčadi prate i na gostovanjima. Iako je prvi susret na rasporedu tek idućeg tjedna, zagrijavanje atmosfere međusobnim provokacijama ne nedostaje. Sve je počelo tako što su iz Dinama na Instagram profilu podijelili objavu Zadra koji se pohvalio kako je na utakmici protiv zagrebačke momčadi prodano najviše ulaznica, a u dvorani je sjedilo preko 500 gledatelja. Ispod fotografije napisali su: ‘‘Opet blagajne u plamenu?‘‘, na što su iz Zadra ekspresno reagirali odgovorom ‘‘Spremni za metlu?‘‘, aludirajući na to da će proći u polufinale preko Dinama bez izgubljene utakmice. Uzvratili su Zagrepčani tako što su fotografirali dvojicu svojih igrača Romela Burrella i Marka Malekinušića kako drže metle uz opis ‘‘San u kojem KK Zadar vidi nekoliko metli‘‘, a zatim se osvrnuli na situaciju svojih protivnika.

image

KK Dinamo - KK Zadar

INSTAGRAM

image

Odgovor KK Zadra

INSTAGRAM

image

Odgovor KK Dinamo

INSTAGRAM

U KK Dinamu su svjesni da je Zadar favorit, ali su isto tako sigurni da se u ovakvim utakmicama nitko od njihovih igrača neće tek tako predati i priznati protivniku da je bolji. S druge strane, jasno je da žele stvoriti uvjete za spektakl u Zadru i Zagrebu što hrvatskoj klupskoj košarci godinama nedostaje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 05:49