Damir Krznar s Dinamom osvaja bodove za Hrvatsku, ali to nije dovoljno

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SVE VIŠE TONEMO

Dinamo ne može sam - Hrvatska skliznula u lovu na dva mjesta u Ligi prvaka, a prijeti nam novi pad

Zagrebački klub je remijem protiv Genka osvojio 1 bod, ali se to dijeli na četiri kluba.
Piše: S.N.Objavljeno: 26. studeni 2021. 11:24

Tko će doći do 15. mjesta na UEFA-inoj tablici nacionalnih koeficijenata? To je pitanje koje muči mnoge nogometne radnike diljem Europe jer upravo to mjesto donosi veliku stvar za klubove iz države koja ga izbori jer donosi ćak 5 mjesta u europskim natjecanjima - dva u Ligi prvaka, jedan u Europsku ligu te dva u Konferencijsku ligu.

Hrvatska se nadala kako bi mogla doći do tog mjesta, ali ta nada je počela kopnuti onog trenutka kada su Hajduk, Osijek i Rijeka zaustavljeni u pretkolima europskih natjecanja. Naš nogomet tako predstavlja samo Dinamo koji ipak ne može sam ‘vući‘ cijeli domaći nogomet.

Tako su ‘modri‘ za jučerašnji remi protiv Genka dobili 1 bod za ovu tablicu, no kako se taj bod dijeli s brojem klubova koji su sudjelovali u europskim natjecanjima, Hrvatska je postala bogatija tek za 0,25 bodova. S obzirom na to da naši konkurenti imaju više klubova još uvijek u borbi, Hrvatska je nakon ovog kola europskih natjecanja pala na jedno mjesto te se sada nalazi na 19. poziciji. Prestigla nas je Grčka koja je napredovala za 5 mjesta pa upravo drži to čuveno 15. mjesto.

Hrvatska bi do kraja sezone mogla pasti za još jedno mjesto jer imamo samo 0,050 bodova više od Češke koja ima još tri kluba u europskim natjecanjima. Ove sezone je Hrvatska ukupno osvojila 18 bodova - Dinamo ih je dobio 11, Rijeka 4, Osijek 2, a Hajduk samo 1 bod.

image

UEFA koeficijent

SCREENSHOT

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 20:32