Ivan Vučić, predsjdnik Marijan Pojatina i Ivan Novačić

NAPRAVILI KOSTUR MOMČADI

Dinamo produljio suradnju s dvojicom najbitnijih igrača: ‘Vjerujem da možemo biti još bolji i ove sezone‘

‘Uskoro ćemo predstaviti inovativni način daljnjeg financijskog i organizacijskog rasta kluba‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 04. svibanj 2023. 14:50

U svojoj debitantskoj sezoni u najvišem rangu hrvatske košarke, Dinamo je ostvario plasman u četvrtfinale doigravanja Premijer lige i u polufinale Kupa Krešimira Ćosića. Uz kapetana Hrvoja Garafolića, do tog uspjeha Dinamo su predvodili Ivan Novačić (37) i Ivan Vučić (26), dvojica ponajboljih igrača momčadi s kojima je klub odlučio produžiti suradnju te će i iduće godine biti sastavni dio ekipe. Tako je kostur ove ekipe zadržan i za iduću sezonu, naglasio je predsjednik kluba Marijan Pojatina koji se prvi obratio na predstavljanju novih/starih pojačanja.

- Naravno da smo zadovoljni što su potpisali nove ugovore već sad. Znali smo i ovo ljeto kad smo ih dovodili da su obojica sjajni igrači, ali i profesionalci. Dojma sam i da oni uživaju u našem klubu i logično je da smo produžili suradnju. Time smo svi u klubu na velikom dobitku. Ono što želim odmah naglasiti jest da ovo nismo napravili jer je sezona za nas gotova plasmanom u četvrtfinale doigravanja. Naprotiv, vjerujemo da će dečki nakon ovih potpisa biti još koncentriraniji na ovim utakmicama koje slijede. Sve što radimo je dio našeg dugoročnog plana u klubu. Mi smo već u prvoj sezoni među najboljim klubovima ostvarili sjajan uspjeh, jer osim zavidnih sportskih rezultata smo učvrstili stabilnost kluba, financijske obveze ispunjavamo na vrijeme, organizacijski se širimo i vjerujemo da, na tim temeljima, kao klub možemo samo dalje rasti. Što se tiče prve momčadi kostur momčadi ostaje na okupu i iduće sezone, dolaze nam i novi sponzori, a raste nam i omladinski pogon. Pripremamo već sad i ljetni kamp za djecu, a uskoro ćemo predstaviti i jedan inovativni način daljnjeg financijskog i organizacijskog rasta kluba - bile su riječi Pojatine koji je naglasio kako ovo nije samo koncentracija za iduću sezonu već dokaz da se momčadi vjeruje i da je pred njima ostao još jedan bitan dio sezone, a to je doigravanje.

Kako je prvi dobio kemijsku u ruke i stavio potpis na novi ugovor tako je prvi, riječ dobio Novačić koji je kolo prije kraja regularnog dijela prvenstva šesti strijelac lige, sa 16.5 poena u prosjeku.

- Pronašao sam se u ovom klubu i uživam u ovoj obiteljskoj atmosferi koju imamo. Situacija u klubu koja je stabilna mi je samo dodatna motivacija u ovim godinama. Vjerujem da možemo biti još bolji i ove sezone. Pred nama je najslađi dio, doigravanje u kojem nemamo što izgubiti i onda najopasniji. Nagodinu ćemo jasno imati još veće ambicije...

- Kada sam dolazio u Dinamo bilo mi je teško povjerovati u priču koja mi je predstavljena jer to je realnost u našoj košarci. No, sad mogu reći da je ovo jedna jako lijepa priča i da je vrlo ugodno raditi u ovoj sredini. Mislim da smo se jako dobro povezali i shvatio sam da ne trebam što više tražiti kada sve ovo imam doma, u svojem gradu - rekao je Vučić nakon što je stavio paraf na produljenje suradnje s klubom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 11:55