NIKSA STIPANICEV Cropix
PRVENSTVO HRVATSKE

Dinamo u možda i najboljoj utakmici sezone razbio nemoćnu Cedevitu i izborio majstoricu

Svaki igrač kojeg je Josip Sesar poslao na terenu dao je svoj obol
Piše: Val KraljevićObjavljeno: 06. svibanj 2024. 22:38

DINAMO - CEDEVITA JUNIOR 102:71 (33:24, 20:18, 30:13, 19:16)

ZAGREB – KC Dražen Petrović. Gledatelja 350. Suci: Radojković, Gracin i Hordov.

DINAMO: Garafolić 18, Mikšić 12p, 6a, Novačić 5, Vrgoč 7p, 4s, Vučić 14p, 9s, 4a, Rukavina, Nakić-Vojnović 2, Majić 12, Pavlic 2, Brzoja 20p, 7s, 5a, Kraljević 10p, 7s, Dugandžić.

CEDEVITA JUNIOR: Bogdanović 2, Ogrizović 2p, 5a, Rašić 8, Karačić 12, Jelić 3, Allen 8, Serdarušić 13, Mršić, Luke 8p, 5s, 4a, Batinić 7, Bilić.

Košarkaši Dinama su u drugoj četvrtfinalnoj utakmici razbili nemoćnu Cedevitu Junior te su se tako izjednačili u seriji.

Josip Sesar krenuo je s Filipom Kraljevićem u petorci koji u prvoj utakmici nije dobio niti minute. I isplatilo se jer je s tim potezom apsolutno iznenadio Damira Mulaomerovića. Kraljević je odmah otvorio s blokadom, brzo je "podijelio" još dvije, skupljao je skokove, zatvorio reket, a njegove promašaje "popravljao" je Mislav Brzoja. Tom dvojcu priključili su se Ivan Vučić te Hrvoje Garafolić pa je prednost Dinama samo rasla. Igrači Cedevite Junior gubili su lopte, promašivali "zicere", nisu zagrađivali skok, a jedine znakove života davao je Ivan Karačić atraktivnim zakucavanjima. S obzirom na to da su izgledali kao da se nisu niti pojavili na utakmici, -11 na kraju prvog poluvremena bio je sasvim prihvatljiv rezultat.

Dinamo je u drugom poluvremenu nastavio tamo gdje je stao u prvom, jednako kao i Cedevita. Garafolić je nosio domaćine do nove najveće prednosti koja je sve više rasla, a tricu za ogromnih +28 (78:53) pogodio je Karlo Mikšić nekoliko sekundi prije kraja treće četvrtine. Agonija se za "Vitamine" nastavila i u posljednjih deset minuta, gdje je vrhunac bila trica Ivana Tvrtka Majića za najvećih 33 razlike (96:62). Sesar je nakon toga povukao glavne vedete na klupu i priliku dao mlađima, ali niti to nije pomoglo gostima da barem malo estetski poprave rezultat.

Odlučujuća utakmica igrat će se u četvrtak, a u "majstoricu" će morati i Cibona i Zabok, dok su Zadar i Split već izborili polufinale te će im zasigurno dobro doći malo odmora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 22:39