Lovro Mazalin

 JURE MISKOVIC Cropix
FAVBET PREMIJER LIGA

Dinamo zamalo srušio Zadar, Zagrepčani imali +18, domaći na krilima Mazalina preokrenuli

Zadar se u kratkom razdoblju ponovno morao mučiti kako bi stigao do bodova
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 09. veljača 2024. 19:34

Zadar - Dinamo Zagreb 77:73 (13: 26, 19:13, 22:16, 23:18)

Dvorana Krešimir Ćosić". Gledatelja: 550. Suci: Josip Jurčević, Bojan Kruljac, Marko Stanković.

ZADAR: Davis, Klarica 2, Vujačić 6, Žganec 7p, 10s, 5a, Mazalin 23p, 10s, 5a, Lakić 12, Mekić, Jambrović, Drežnjak 13, Grbić, Božić, Ramljak 14.

DINAMO: Garafolić 13, Rukavina, Nakić-Vojnović, Majić 5, Mikšić 11p, 6a, Brzoja 7, Vrgoč 9, Vučić 15p, 7s, Kraljević 13, Dugandžić.


I uspjeli su Zadrani, što je za njihov konto u FAVBET Premijer lige potvrda " jedinice" koja im je nakratko bila izmakla. Ono što je znakovito jest činjenica da se do pobjede stiglo bez učinka Božića, naslovnu ulogu imao je Mazalin, čijih je deset poena na otvaranju zadnje četvrtine bilo odlučujuće.

Iznimno moćno s vanjskim šutom krenuli su gosti, mrežicu je s dvije "trice" posve olako načeo Vučić, dok su Kraljević zakucavanjem, te Vrgoč s tri poena navijestili propusnost zadarske obrane. Doista, Zadar je izgledao nemoćan u obrani. Sve skupa za 14 viška za goste.

Bolje su krenuli gosti i u drugu dionicu, ovoga puta "tricu" je pridodao Mikšić, pa je Zadar otišao u veliki zaostatak od 18 poena (13:31) u 13. minuti. Ubrzo je s dvije "trice" odgovorio Lakić, jednom Ramljak i prednost Dinama se prepolovila. Nešto kasnije, Garofolić je imao odličan ulaz, a Vučić s tri poena podigao na deset, međutim, požrtvovni Mazalin izborio dva plus jedan...

Ono što je mučilo obje strane, jesu izgubljene lopte, Zadar ih je imao 12, Dinamo jednu više. Ali se gosti mogu pohvaliti s gotovo sedamdeset posto na šutu za tri poena (9-13). No, onda im je izvor uvelike presušio, Zadru se otvorio, dvije "trice" Drežnjaka, isto toliko i Ramljaka, na koncu i jedna Vujačićeva doveli su zadarsku momčad do prvoga vodstva na utakmici u 30. minuti.

Spustio je potom Dinamo loptu u reket, gdje se odlično snalazio Kraljević, dok je s istog mjesta samo na drugoj strani izvrsno igrao sjajni Mazalin. Nanovo su povukli Ramljak i Drežnjak, jedan iz igre, drugi s crte slobodnih bacanja, dok je Lakić zabio za tri poena i podigao domaću prednost na 72:68...

Opet se gledala utakmica u kojoj su slobodna bacanja bila ključna, Vučić je od dva pogodio jedno, dok je Ramljak promašio za "dvicu"...Ostalo je gostima dovoljno vremena za miran napad, međutim, Žganec je blokirao Kraljevića, lopta je otišla izvan crte i pripala Dinamu, s njom i 11 sekundi igre do kraja utakmice. Majić se odlučio za tri poena i promašio, uslijedio je brzi prekršaj, Lakić je dva puta bio uspješan, a utakmica gotova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 15:35