Slavlje igrača Zadra

 Zvonko Pavić/Cropix
KAPETANSKA PARTIJA

Drama u Zadru, briljantni Ramljak pogodio tricu sa zvukom sirene i srušio Cibonu u prvoj utakmici polufinala

Zadar je gotovo cijelu utakmicu bio u prednosti, na poluvremenu je imao 12 koševa viška
Piše: HinaObjavljeno: 21. svibanj 2023. 22:30

Košarkaši Zadra pobijedili su pred svojim navijačima Cibonu sa 85-82 (22-20, 30-20, 14-19, 19-23) i tako poveli sa 1-0 u polufinalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske, a pobjedničku tricu je sa zvukom sirene pogodio najbolji igrač utakmice i kapetan domaće momčadi Marko Ramljak.

Zadar je gotovo cijelu utakmicu bio u prednosti, na poluvremenu je imao 12 koševa viška (52-40), ali se Cibona nije predavala te je završnicu dvoboja učinila neizvjesnom do posljednjeg napada.

image

Marko Ramljak

Zvonko Pavić/Cropix

Imali su Zagrepčani u tome i pomoć domaćih košarkaša, jer su pri vodstvu Zadra 79-78 Karlo Žganec i Dario Drežnjak pogodili samo jedno od četiri slobodna bacanja pa su omogućili Kapusti da bacanjima na drugoj strani izjednači na 80-80, kad je do isteka vremena ostalo 13 sekundi.

Drežnjak je u drugom dolasku na crtu realizirao oba bacanja, da bi sedam sekundi prije kraja Sven Smajlagić prošao kroz zadarsku obranu i položio za 82-82.

U zadnjem zadarskom napadu Luka Božić je krenuo prema reketu, a kad mu je put zatvoren pronašao je samoga Ramljaka na trici koji je sa zvukom sirene pogodio za zasluženu, ali teško izborenu pobjedu.

image
Zvonko Pavić/Cropix

Ramljak je pogodio četiri trice iz devet pokušaja i utakmicu završio sa 27 koševa, 11 skokova i pet asistencija. Žganec je ubacio 13 poena, a Drežnjak 12, ali uz šut iz igre 2/11.

Strijelce Cibone je sa 20 koševa predvodio Lovro Mazalin. Krešimir Ljubičić je ubacio 17 poena i imao osam skokova, a Borna Kapusta je postigao 14 koševa i podijelio sedam asistencija.

image

Slavlje igrača Zadra

Zvonko Pavić/Cropix
image

Karlo Žganec

ZVONKO PAVIC Cropix

Druga utakmica ove polufinalne serije na rasporedu je u srijedu u Košarkaškom centru Dražen Petrović, s početkom u 19 sati. Branitelju naslova je potrebna pobjeda kako bi izborio odlučujuću, treću utakmicu u Zadru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:49