CROPIX
ISPRED CEDEVITE, CIBONE...

FOTO: KOŠARKA SE VRATILA KUĆI, 2.000 LJUDI NA GRIPAMA SKANDIRALO 'ŠAMPIONI, ŠAMPIONI' Split srušio najvećeg konkurenta i zasjeo na čelo lige!

Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. siječanj 2017. 23:04

Split je u derbiju prvog dijela A-1 lige u punoj dvorani na Gripama i u fantastičnoj atmosferi svladao Jolly JBS te tako zasjeo na prvo mjesto nakon 13 odigranih kola.

Sjajno je Split otvorio utakmicu i već u 5. minuti imao 10:0, pola koševa ubacio je Dijan. Tricom Bilinovca gosti su se ukazali na semaforu no problem u napadu bila je unutarnja igra, tek je ulaskom Brkića Velić dobio na dubini. Kapetan je sa šest koševa održao momčad u prvoj četvrtini na pristojnom zaostatku (21:13).

Žuti su bili u ritmu, ulaskom najstarijeg Subotića još i više. Njegove dvije trice, plus asistencije odlijepile su Split na 27:15, pritom je iznudio dva faula Scotta i posredno tehničku pogrešku Velića, nakon čega je Filipović zabio za velikih 30:15 u 13. minuti. Ta rola Subotića u kojoj je razigrao i Najeva dovela je do najveće prednosti (33:17).

Jolly nije slučajno stigao na Gripe kao lider, serijom od devet koševa (33:26) iniciranom nesportskom Filipoviću i tehničkom pogreškom klupi Splita, natjerali su Skelina na konzultacije s igračima. Nakon toga je eksplodirao Širko s dvije trice, drugu sa sirenom za miran odlazak na odmor (41:29).

Bozidar Vukicevic / CROPIX
CROPIX

Zakomplicirali finiš

U trećoj četvrtini konačno se pojavio Špralja (bez poena u prvom poluvremenu) i s devet koševa u pet minuta doveo Jolly do 47:41. S druge strane odgovorio je Kedžo s osam koševa i Žute vratio na dvoznamenkastu prednost (61:50). Dovoljno? I ne baš, Jolly je pet minuta prije kraja preko Bilinovca stigao ne obećavajućih 70:64, potom je Scott tricom spustio na 74:69 a zaboravljeni Markulin je prvim poenima uveo utakmicu u potpunu neizvjesnost (74:72) dvije minute do završetka. Novom tricom minutu kasnije dijete Gripa Markulin opet je natjerao Žute na strah (79:77) ali da bodovi ostanu domaćinu pobrinuo se odlični Filipović s četiri koša.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 09:25