Cibona je prije desetak dana osvojila trofej pobjednika Kupa Krešimira Ćosića

 Davor Pongračić/Cropix
SVI RASPLETI SU MOGUĆI

Hoće li Cibona danas odigrati svoju zadnju utakmicu? Igrači su pet mjeseci bez plaće, oglasio se kapetan

‘Dali smo klubu rok do kraja mjeseca. Nakon Zadra ćemo opet porazgovarati pa vidjeti što dalje‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 28. veljača 2023. 07:54

Cibona će četvrti puta ove sezone, ovoga puta u zaostaloj utakmici HT Premijer lige igrati protiv Zadra. U sva tri dosadašnja navrata Vukovi su znali kako doći do pobjede nad momčadi Danijela Jusupa, a posljednji trijumf stigao je u četvrtfinalu Kupa, kada je Dario Drežnjak promašio šut za Zadrovu pobjedu, a Cibona se kasnije domogla prvog trofeja u sezone preko Šibenke i Cedevite Junior.

No, još uoči Kupa, Cibonini igrači, koji su mjesecima bez plaće - a navodno se ulazi već u peti mjesec bez primanja - najavili su da će, ako se ništa ne promijeni, igrati do konca veljače. Kako je ogled u Zadru posljednji u veljači, bilo je logično pitati što se događa. Igraju li Vukovi posljednju utakmicu u utorak u Zadru?

- Imali smo danas sastanak s ljudima iz kluba. Situacija nije super, ali niti skroz loša - kazao je u ponedjeljak popodne jedan od onih koji je bi na sastanku, kapetan Krešimir Radovčić.

Dobro, što to znači, ostajete li pri svojem stavu da igrate još samo protiv Zadra?

- Mi smo klubu dali rok do konca mjeseca, kao i to da ćemo u hodu dogovarati daljnje korake. Sigurnih obećanja iz kluba nema, pa ćemo još jednom o svemu porazgovarati između sebe i odlučiti. Rekao bih da smo još uvijek u stand-byu - završio je Radovčić.

Cibona je ušla u sistem financiranja od Grada Zagreba za 2023. godinu, no taj novac će tek na računu kluba biti u travnju. Drugih sigurnih priliva novca na klupski račun nema. Postojeća Uprava je klub spasila nestajanja proteklo ljeto, ali tada je bio dogovor da se u sezonu kreće sa skromnijim proračunom, pa momčad stoji 350.000 eura, nikada manje u povijesti, ali i da će taj pogon biti redovno servisiran. Što se ne događa. Svi su raspleti mogući, pa pričekajmo da se odigra utakmica u Zadru...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 23:54