Igrači i trener Josip Sesar

 Ranko Šuvar/Cropix
SVE GORA SITUACIJA

Igrači Cibone prekinuli štrajk, evo koliko im plaća duguje klub. Trener Sesar nije dobio nijednu

Institucija zagrebačkog sporta vjerojatno bi se već ugasila da su igrači bili ustrajniji
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 17. ožujak 2023. 18:59

Nakon brojnih obećanja koja nisu ispunjena, pregovora s čelnicima kluba, košarkaši Cibone odradili su dvodnevni štrajk, nisu trenirali - barem ne s trenerom Josipom Sesarom - u srijedu i četvrtak, da bi dan prije utakmice s Cedevitom Olimpijom u Ljubljani, nakon još jedne doze pregovora, u petak iz podne u punom sastavu odradili trening. Prvi i jedini “normalni” prije utakmice koja se igra danas od 19 sati.

- Trenirali smo, napravili pripremu, u subotu ujutro nas čeka video analiza - kratko će Sesar rezimirati nastavak rada pod Tornjem.

Moguće automatsko izbacivanje

- Međutim, bitnije od pripreme mi je bilo rastrčati igrače, pokušati očistiti glave od svega što se događalo proteklih dana. Koliko smo u tome uspjeli vidjet ćemo na utakmici, ali ni njima nije lako. Trudili su se, intenzitet je bio dobar, no, neki problemi su neizbježni u situaciji kad preskočiš nekoliko treninga.

Kakva su obećanja ovaj put dobili igrači, nije poznato, no, spominje se novi rok od mjesec dana do kada se Uprava obvezala riješiti zaostatke. Pritom se igračima duguje pet i više plaća, trener Sesar od početka sezone nije primio nijednu, dok je s radnom zajednicom situacija još i gora...

Nešto više od godinu dana nakon pompoznih najava o “napadu na Euroligu kroz dvije godine”, onda odlaska ljudi koji su to najavljivali, uz objavu da je klub pred gašenjem koje je ljetos ipak izbjegnuto, evo nas opet na početku. Cibona je opet pred gašenjem, vjerojatno bi se i ugasila da su igrači bili ustrajniji jer dvije neodigrane utakmice u ABA ligi značile bi automatsko izbacivanje iz natjecanja, dok ćemo ovako za mjesec dana saznati hoće li Sesar s ovom momčadi napasti naslov prvaka Hrvatske ili će završnicu sezone odraditi juniori, s obzirom na to da u PH ta mogućnost postoji.

Upitan Aranitović

No, o tom - potom. Cibona, odnosno njeni čelnici “kupili” su još mjesec dana, “krpanje” se nastavlja. Samo do kada...

I za kraj, još koja riječ o današnjoj utakmici, odnosno protivniku koji je nekad u Zagrebu bio veliki rival Vukovima, dok ih sada dočekuje neposredno nakon smjene trenera s obzirom na to da je početkom tjedna došlo do raskida s Juricom Golemcem.

- Momčad im je jako dobro posložena, i za Eurokup i za gornji dom ABA lige. Međutim, imali su određenih problema što se tiče ozljeda glavnih igrača, došlo je i do promjene trenera. Morat ćemo biti oprezni i vidjeti koliko će se to kod njih odraziti, no mi svakako moramo odigrati utakmicu u visokom intenzitetu. Ne smijemo se povući, nego nastojati odgovoriti na pravi način i susret uvesti u ritam koji nama odgovara - zaključio je Sesar.

Cibona će u Ljubljani biti kompletna, s tim da je upitan nastup Aleksandra Aranitovića koji vuče ozljedu još od utakmice sa Crvenom zvezdom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 00:29