Juan Palaunde Davis jr.

 ZVONKO PAVIC Cropix
ZADOVOLJSTVO U ZADRU

Ispunjena velika želja: Osvojio je naslov prvaka, ‘zapaprio‘ Partizanu, i na kraju odlučio ostati u Hrvatskoj

Istodobno, iz kluba odlazi Ivan Njegovan, dok će se pitanje ostanka Petra Vujačića rasplesti u idućih nekoliko dana
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 07. prosinac 2023. 13:16

Dolaskom Roka Stipčevića koji je nedavno izabran za predsjednika Nadzornog odbora KK Zadar, ispunila se i dugo iščekivana želja trenera Danijela Jusupa. Iz kluba su objavili vijest o ponovnom angažmanu Juana Davisa.

Poznaje sustav i suigrače

“Nakon što je prošle sezone osvojio naslov prvaka Hrvatske te igrao bitnu ulogu kao član momčadi koja je osigurala doigravanje ABA lige, Juan Davis vratio se u redove aktualnog prvaka Hrvatske. Dvadesetsedmogodišnji Amerikanac pokriva pozicije krila i visok je 203 centimetra. Lani je u ABA ligi ubacivao 8,7 poena, uz gotovo četiri skoka po utakmici, dok je najbolju utakmicu odigrao protiv Partizana s 22 poena i osam skokova”.

I tako, spomenute reference su Davisa vratile u klub koji mu je u srcu, jer je od posljednje utakmice u zadarskom dresu mirovao i strpljivo čekao da se raspetlja čvor oko njegovog povratka u Zadar. Ne treba sumnjati kako je Davis radio na tjelesnoj pripremi i zbog same činjenice da dolazi u sustav kojeg dobro poznaje jer je veliki broj suigrača od lanjske sezone ostao vjeran Zadru.

Dolaskom Davisa, prirodno je za očekivati i revidiranje ciljeva u ABA ligi, odnosno borba za ostanak više nije primarna priča. Jer, Zadar je na polovičnom omjeru, pet pobjeda i pet poraza, uz činjenicu kako su čak sedam utakmica igrali izvan Višnjika i ostvarili dvije pobjede. Zaustavili su Krku i Cedevitu Olimpiju, koji će morati u Krešin dom, uz njih još i Mega i Studentski centar, pa Split... Sve to kazuje u prilog kako je dovođenjem Davisa za očekivati daljnji rezultatski iskorak koji bi u konačnici trebao značiti izlazak na na europsku pozornicu, uvrštenje u Eurokup.

Momčad od milijun eura!?

Istodobno, iz kluba - navodno na vlastiti zahtjev - odlazi Ivan Njegovan, dok će se pitanje ostanka Petra Vujačića rasplesti u idućih nekoliko dana. Kruži priča kako bi umjesto njega mogao uskočiti Amerikanac na poziciji razigravača i onda bi se proračun za momčad Zadra mogao zaokružiti na milijun eura!?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 03:16