RONALD GORSIC /CROPIX Cropix
PIŠE TVRTKO PULJIĆ

Između legende i čovjeka koji je pao s neba, Cibona je izabrala ovog drugog! Zarađuje više od izbornika

Sjetite se samo kako je Cibona izgledala na početku sezone i kako izgleda danas.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 04. travanj 2021. 21:38

Da ste zalutali, pa ne znate što se sve zbivalo pod Tornjem od srijede navečer pa do petka ujutro, kad biste pročitali službenu Ciboninu objavu raskida ugovora s Damirom Markotom, pomislio bi čovjek da se Šveđu prati na studij u inozemstvo, a ne da ga se tjera iz kluba.

Marin Rozić, sportski direktor, koji se u svojoj prvoj službenoj sezoni na toj poziciji nije proslavio, ovako će izjaviti:

- U ime kluba želim Šveđi zahvaliti na ogromnom doprinosu koji je utkao u rezultate Cibone u svih pet puta koliko je bio ovdje. Žao mi je da se rastajemo prije vremena, ali vrata našeg kluba će mu uvijek biti otvorena!

Nakon što su mu ih zatvorili. Vlada Jovanović, Domagoj Čavlović ili Marin Rozić. Sasvim svejedeno. U tom priopćenju stoji i nespretna rečenica, koja nikome, doduše, nije stavljena u usta, ali tako se valjda klub ogradio: “Nesporazum između trenera Jovanovića i Markote s kojim je javnost upoznata riješen je na miran i civiliziran način, a situacija je to koja se događa i trebala je ostati unutar svlačionice.”

Jer, problem je što je to otišlo izvan svlačionice, a ne što se to dogodilo! Iako, koliko je sve pratilo decibela, čulo se, kako saznajemo, i izvan svlačionice.

image
Damir Markota
ABA LIGA

Kako bilo, Vlada Jovanović, ako je to netko pomislio, neće ovim dobiti alibi za neuspjeh na koncu sezone. Dapače. Između Markote, kojeg netko može tretirati i legendom kluba, te Vlade Jovanovića, čovjeka koji je pao s neba prije dva mjeseca u Cibonu, klub je stao iza potonjeg.

Što prevedeno znači; ili će Vlada Jovanović osvojiti naslov prvaka Hrvatske i glatko ostati u ABA ligi, bez kvalifikacija, ili može odmah po posljednjoj utakmici spakirati stvari i napustiti Cibonu. Nadamo se samo kako je točno da Jovanović ima ugovor prema kojemu se posljednje dvije sezone aktiviraju na ljeto. Jer, ako je točno da trenutačno dobiva 6.000 eura mjesečno, puno je to, toliko nema niti izbornik reprezentacije u Zadru, čovjek koji je Jovanovića dobio dva puta, Milan Karakaš na klupi Splita, valjda prima tri puta manje.

Ako je, nadalje, roster uzak, morao je Jovanović pregristi svoju taštinu i pronaći zajednički jezik s Markotom. Jer, klub se prije toga iz nepoznatih razloga riješio Filipa Bundovića i Mate Vucića. Kako bi se razvijao Danko Branković? Dajte, molim vas, njega Jovanović do sada nije niti podizao s klupe kad god je bilo gusto.

I da je sportska politika bila kriva, o tome ne treba trošiti riječi. Sjetite se samo kako je Cibona izgledala na početku sezone i kako izgleda danas. Kad za ABA ligu ne može podijeliti niti deset dresova za momčad...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 02:07