BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
FAVBET PREMIJER LIGA

Jedini koji je vodio veliku hrvatsku trojku: ‘Liga je sve bolja, to je zamašnjak za cijelu našu košarku‘

‘Dobro je da se klubovi dižu, da klubovi ulažu, dok dolaze i neka nova, do sada neafirmirana imena‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 16. listopad 2024. 14:32

U Splitu su ostali ispod deset razlike, sredili su u domaćoj utakmici Alkar i onda su u Dubrovniku slavili nakon produžetka. Kvarner 2010, povratnik u društvo najboljih otvorio je sezonu jako dobro. Ante Nazor, trener Riječana, jedini koji je u Favbet Premijer ligi vodio tri najbolja kluba, Split, Zadar i Cibonu, zadovoljan je ulaskom u sezonu i tvrdi kako bi njegova momčad, kako sezona bude odmicala, mogla biti samo bolja.

U trećem kolu je stigla prva gostujuća pobjeda. U Dubrovniku se namučila i Cibona, dok je Kvarner na pogon Paola Marinellija kroz produžetak stigao do bodova. I druge pobjede. Ispred su, za sada, samo Zadar i Split...

- Mi smo na momente igrali jako dobro i u Splitu u prvom kolu. Čak mislim da smo se malo bolje potukli u obrani na Gripama, mogli smo i u toj utakmici više. Protiv Alkara smo odigrali u grču, jer bila je to prva domaća utakmica nakon sedam godina u elitnom rangu. A sada je stigla i druga pobjeda, vrlo važna. Kažem, da je i Dubrovnik dobio, ne bi bilo nezasluženo. Bila je to pomalo ružna utakmica, ali mi smo iskoristili svoju šansu i napravili dobar break u gostima, što je važno i za samopouzdanje.

Ugodna atmosfera u dvorani

Tim više što su u Gospinu polju bili bez Amerikanca Chundiera Bilea, koji je odigrao jako dobro u uvodna dva kola.

- Dao nam, ja bih rekao, i više od očekivanog. On je još uvijek rookie, stigao je u Rijeku u posljednja dva mjeseca protekle sezone, sada smo ga spustili na poziciju čistog krila. No, nezgodno je pao u utakmici protiv Alkara i bez njega ćemo biti četiri do pet tjedana. Doduše, on je u Splitu u prvom kolu igrao pod temperaturom, tako da nas možda i iznenadi sa svojim povratkom, jer je veliki natjecatelj. Tu nam je i Lewis, koji je stigao nespreman, ali sada je uhvatio kontinuitet treninga i u Dubrovniku je odigrao jako racionalno, dijelio je asiste. Uostalom, imamo fond igrača u kojemu nastojimo svakog igrača učiniti važnim, podizati pri tome sustav igre da bi se ako nekoga nema to što manje osjetilo.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Prva violina momčadi je ipak Paolo Marinelli, s kojim Ante Nazor surađuje otkako je Marinellija imao u kadetskoj reprezentaciji, prije 13 godina.

- Njegov košarkaški put bio je donekle nesretan. Bio je u Splitu, Ciboni, Krki, ali nigdje se nije dovoljno dugo zadržao da bi uhvatio prirodan slijed. Ponekad treba imati i sreće da dohvatiš gornju granicu. Sada se snašao u Rijeci, sreća je da je imamo mogućnost vratiti neke domaće igrače, pa i neke koji imaju cijenu na europskom tržištu. Marinelli je jako motiviran, otvorio je sezonu s respektabilnim brojkama.

Kakav je ugođaj u gradu, mogu li rezultati Kvarnera na startu sezonu zapaliti navijače?

- I u prvoj domaćoj utakmici imali smo vrlo ugodnu atmosferu, kojoj je pomogao i oproštaj Siniše Štembergera. Borili smo se s Alkarom, tu se solidno prezentirali, a uoči ogleda u Dubrovniku sam kazao igrači kako bi naša pobjeda mogla značiti da ćemo u idućem kolu sa Zabokom morati spuštati teleskopske tribine s obje strane. I mislim da će biti tako, jer osjeća dobra vibra, na utakmici s Alkarom bilo je i dosta djece. Rijeka zaslužuje respektabilni klub i ne sumnjam da ćemo imati podršku, ali sve će, naravno, ovisiti o tome kakve budu naše igre.

S obzirom na to kako su iza nas tri odigrana kola, Nazor je dao i laganu procjenu omjera snaga.

- Split je pokazao najveću ozbiljnost, i što se tiče obrane, sistema igre, energije. Zadar sam također proučavao s obzirom na pripremu za Alkar s kojim su već igrali i to je dimenzija više. Cibona se traži, ali s obzirom na širinu rostera samo je pitanje vremena kad će uhvatiti priključak, kad se malo prodrmaju. Po rosteru je odmah iza Cedevita Junior, uvrstio bih tu i Šibenku. Sve je ostalo u pobjedu ili poraz. Netko još oscilira, Zabok, naš sljedeći protivnik je nezgodan, Alkar se digao, Dubrava je izgledala kroz pripremno razdoblje najsolidnije...

image


BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Neće biti prolaznik

Sve su naznake kako nas čeka neizvjesna sezona.

- I to je jako dobro. Nakon dugog vremena je to tako. Dobro je da se klubovi dižu, da klubovi ulažu, dok dolaze i neka nova, do sada neafirmirana imena, igrači koji dobivaju priliku. Ono što sam kazao za moj klub, tako je to i kod ostalih. Dobro je da se vraćaju domaći igrači koji imaju određenu cijenu, jer jako je važno podići kvalitetu. To će biti zamašnjak koji je sve pokrenuti - optimističan je Ante Nazor na startu povratničke sezone u eliti za Kvarner.

Koji neće u Favbet Premijer ligi biti samo prolaznik. Uostalom, tu su Marinelli, Čakarun, stranci Bile i Lewis, iskusni Miličević, Lisica, Jelenković, Ogrizović, Đugum, Vucić...

image
FAVBET

Linker
16. listopad 2024 14:32