Josip Pandža

 NIKSA STIPANICEV Cropix
SMJENA NA KLUPI

Josip Pandža više nije trener Šibenke: Čelnici izgubili strpljenje, poznato je tko vodi momčad do kraja sezone

U utorak na Baldekin dolazi Cibona, koja je nedavno posramila Narančaste sa samo petoricom seniora
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 08. travanj 2024. 19:37

Poslije novog, već osmog uzastopnog poraza u Favbet Premijer ligi od Dubrave na Baldekinu čelnici GKK Šibenke izgubili su strpljenje. Josip Pandža smijenjen je s mjesta trenera šibenskog prvoligaša.

Presudio mu je domaći poraz od Dubrave, koja je tim slavljem udaljila Šibenčane od naoko sigurnog mjesta u doigravanju. Ali, Pandžini šibenski trenerski dani odbrojani su vjerojatno i ranije, od sramotnog time-outa na “balonu” ABA2 lige u Širokom, kada se prostačkim, neprimjerenim rječnikom obraćao igračima na minuti odmora što su uživo zabilježile i TV kamere, za što se doduše brzo ispričao. No, taj se ispad nekako možda i mogao progutati, da je momčad s Baldekina pružala bolje partije na parketu.

image
NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix

Nakon poraza od Škrljeva u prezadnjem kolu trener iz BiH je priznao da mu je momčad izvan kontrole, čime je neizravno dao do znanja da je izgubio kredibilnost na klupi. Brojke govore sve, Šibenka je u zadnjih 11 kola upisala 10 poraza, od čega 8 u HR prvenstvu, i dva u ABA2 ligi.

Pandža, koji je u siječnju došao na mjesto Damira Milačića je dobro počeo na klupi Šibenčana, nakon poraza u trenerskom debiju od Dubrovnika upisano je pet pobjeda, i činilo se da je mladi trener iz Viteza brzo uhvatio konce ekipe. Došli su i novi igrači s ABA ligaškim iskustvom poput Lukića i Starovlaha, od ozljede se oporavio Topolović, osiguran je ostanak u ABA 2 ligi, a serijom pobjeda doigravanje je bilo na puškometu. Ali, da nešto ne štima u ovoj ekipi pokazalo se ovih zadnjih mjesec dana, u kojima je momčad djelovala ispuhano, bez energije, nadasve bez lidera što je uz ostalo najveća mana ove ekipe.

Želja o doigravanju

Momčad će do kraja sezone voditi Petar Maleš, koji je već samostalno vodio ekipu u Sinju. U utorak na Baldekin dolazi Cibona, koja je nedavno posramila Narančaste sa samo petoricom seniora. Šibenka želi do kraja dohvatiti doigravanje, uloviti čim više pobjeda, ali kako je krenulo nije daleko ni opasna zona. No, prije svega ovu sezonu treba odraditi pošteno do kraja, prva na redu je Cibona.

- Čeka nas teška utakmica protiv Cibone. Ove sezone smo ih pobijedili u Zagrebu, oni su nas na Baldekinu. Mi smo u jednom negativnom nizu iz kojeg želimo izaći što prije da vratimo momcima samopouzdanje, a ono se najbolje i najlakše vraća s pobjedama. Sav respekt ekipi Cibone i njenim rezultatima ove sezone, a mi jednostavno svaku iduću utakmicu idemo na pobjedu - najavio je sudar s Vukovima Petar Maleš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 15:33