Josip Sesar

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
BIO JE I TRENER GODINE

Josip Sesar napustio klupu Gorice! Skidao je redom najbolje hrvatske klubove, a onda prelomio

Sam je zatražio prekid suradnje, iz kluba se može doznati kako je odluku donio iz osobnih razloga
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 09. studeni 2021. 10:04

Josip Sesar nije više trener košarkaša Gorice, koje je unazad tri sezone ustabilio među četiri najbolje hrvatske momčadi. Sesar nije otputovao s momčadi u Austriju, gdje Gorica danas igra četvrto kolu Ale Adria Kupa protiv Klosterneuburga, a nije vodio momčad niti u proteklom kolu istoga natjecanja, na gostovanju kod Spšski Rytiera. U međuvremenu je, doduše, bio na klupi ovoga kad je Gorica u HT Premijer ligi svladala Furnir.

Sesar je sam zatražio prekid suradnje, iz kluba se može doznati kako je Sesar donio ovu odluku iz osobnih razloga, a vjerojatno je svemu pomalo kumovalo i zasićenje. Sesar je Goricu vodio u sezonu 2015./16, a onda je pauzirao jednu sezonu na klupi velikogoričkog kluba, da bi od 2017. godine ponovno postao trener i do danas je Goricu postavio kao trajnu vrijednost hrvatske košarke, a pod njegovim vodstvom je Gorica skidala sve najbolje hrvatske klubove, Cibonu, Zadar, Split...

Uoči ove sezone iz Gorice su otišli ponajbolji igrači, Lovro Mazalin, Krešimir Ljubičić i Ivan Majcunić, a proračun je klub smanjen, pa se nisu mogla dovesti adekvatne zamjene. Gorica je nakon devet odigranih kola u HT Premijer ligi na omjeru 5-4 i dijeli peto mjesto, dok je u Alpe Adria Kupu na omjeru 2-1 i ima dobre izglede za proboj u četvrtfinale.

Momčad Gorice u Austriju će odvesti dosadašnji pomoćni trener Božo Radoš, a hoće li on ostati i trajno rješenje na klupi, pokazat će sljedeći dani.

Josip Sesar je u posljednje vrijeme bio opcija za klupe svih naših najboljih klubovima, bio je u pregovorima i sa Zadrom i sa Splitom, a Cibona je uvijek tu negdje kao opcija. Kako je od ovog trenutka bez kluba, vrlo je izvjesno da će trener koji za mandata u Gorici bio proglašavan i trenerom godine u Hrvatskoj, vrlo brzo dobiti novu ponudu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 11:47