Danijel Jusup

 LUKA GERLANC Cropix
FAVBET PREMIJER LIGA

Jusup i Zadar spašavali se blamaže u Trnskom: Slabašni Bosco umalo do senzacije protiv branitelja naslova

Novu sjajnu utakmicu odigrao je Borna Katanović, 16-godišnji igrač Cibone na posudbi
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 29. listopad 2023. 14:24

Bosco - Zadar 7881 (20:21, 25:18, 17:25, 16:17)

ZAGREB Dvorana Boška Božića Pepsija. Gledatelja 200. Suci: Mikulić, Hartman i Barišić.

BOSCO: Jelenković 17p, 3s, 7a, 5il, Ivanković 9p, 3ol, Katanović 19p, 5ol, Krapić 10p, 6s, 6a, Butorac 13p, 6s, 3il, Kos 2, Tikveša 6, Akrap 2, Raos, Petranović, Brekalo, Ikić.

ZADAR: Klarica 4, Mazalin 13p, 5s, Lakić 8p, 5s, 3a, Mekić 7p, 6s, 3a, 3ol, Jambrović 4p, 4s, 5a, Vujačić 12p, 4s, Žganec 10p, 3s, 3ol, Njegovan 7, Drežnjak 6, Grbić 2, Božić, Ramljak 8p, 4s, 3il.


Danijel Jusup je imao drugačije planove za nedjeljnu matineju u dvorištu fenjeraša Bosca. Nadao se strateg prvaka kako će Bosco, koji u prvih pet kola ne zna za pobjedu, moći srediti bez korištenja usluga većine nositelja. Barem je to sugeriralo prvo poluvrijeme. Ali, nakon što je Bosco otišao na veliki odmor s prednosti od 45:39, Jusup je promijenio plan, gurnuo je u igri sve što ima, osim Luke Božića, i time se spasio blamaže.

Doduše, da su otvorene trice Borne Katanovića i Dina Butorca pronašle cilj u samoj završnici, pitanje je što bi bilo od ove utakmice, kao i da nakratko, na četiri minute do konca trener Bosca nije odmarao svoje glavne poluge,a tu je Zadar otišao na 79:70...

Zadar je otvorio utakmicu na pogon Lovre Mazalina te je ubrzo imao 21:11, ali je Mazalin dobio udarac u koljeno i morao je izaći iz igre. Danijel Jusup je držao na terenu od nositelja samo Arijana Lakića, a bez Mazalina, koji se, doduše, kasnije vratio u igru, Bosco se odmah rezultatski vratio. Štoviše, Borna Katanović, Ante Krapić, Dino Butorac, Toni Jelenković i Nikola Ivanković su shvatili da imaju u ovoj utakmici šansu. A usput su sjajno šutirali za tri poena.

Već na početku drugog dijela je Danijel Jusup shvatio kako je vrag odnio šalu, pa je kompletno drugo poluvrijeme odigrao sa svim nositeljima, izuzev Luke Božića. Tako su u nastavku morali u igru Karlo Žganec, Dario Drežnjak i Marko Ramljak, a više tu nije bilo mjesta za niti jednog klinca, jer je ostatak rotacije bio u Lovri Mazalinu, Arijanu Lakiću, Ademu Mekiću, Petru Vujačiću i Patriku Jambroviću.

I takav se Zadar i te kako mučio, jer je Bosco bio do šest minuta do sirene u potpunom egalu. I nakon što je Zadar otišao na 79:70, imao je Bosco svoje šanse. No, njih je otklonio Lovro Mazalin s crte za slobodna bacanja, ali i skokom u napadu. Doduše, s pola terena je tražio produžetak Dino Butorac, i nije bio daleko, ali pobjeda, teškom mukom izborena, šesta u sezoni otputovala je Zadar...

Treba podvući kako je novu sjajnu utakmicu odigrao Borna Katanović, 16-godišnji igrač Cibone na posudbi u Boscu. Za 32 minute ubacio je prvaku 19 poena (7-13 šut, 3-6 za tri), najviše na utakmici, uz skok, dva asista, pet oduzetih lopti, blokadu i dvije izgubljene lopte. Taj dečko je doista poseban... (

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 11:11