Danijel Jusup

 ZVONKO PAVIC Cropix
ZADRANI U SPLITU

Jusup o suđenju uoči treće utakmice finala: ‘Voljeli bismo imati isti kriterij kao Split u Zadru‘

‘Kraj je sezone i oscilacije su očekivane, najviše zbog energije jer svi su već umorni‘, kaže trener
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 28. svibanj 2024. 23:25

Naoko, treću rundu finalne serije za košarkaškog prvaka Hrvatske, momčad Zadra, nakon što su uspjeli poravnati omjer sa Splitom, izgleda očekuju u ozračju samopouzdanja. Ali negdje u dubini može se iščitati kao da im kruli razmišljanje zbog propuštene prve utakmice u kojoj su ih Žuti iznenadili. Nije da u zadarskom kutu nisu računali na splitski parket otputovati komotnijim omjerom. Sad imaju novu prigodu pa neka izvole...

- Spremamo se za Gripe i kao prvo želim vidjeti što veći broj naših navijača, koliko god je to moguće - kaže Arijan Lakić na čiju mirnu ruku nedvojbeno računa stručni stožer Zadra.

image

Arijan Lakić

ZVONKO PAVIC Cropix

- Uglavnom, dosad su bile dvije posve različite utakmice što se tiče nas i ono o čemu razmišljamo je da ponovimo onu drugu. Cilj nam je odigrati tako što ćemo pokazati energiju koja nas je pokretala u posljednje dvije sezone. Bit će grešaka, ali iz njih moramo gurati naprijed da napravimo što bolji rezultat.

Radi se medijski pritisak

Pokazalo se kako su upravo Gripe kroz ovosezonsko nadmetanje ova dva kluba, kako u Prvenstvu, tako i Kupu Krešimir Ćosić, praktički domaći teren za Zadrane. Istina, zakuhalo se pred treći ogled baš na tu temu, jer zadarski košarkaški puk misli kako su zakinuti jer se ulaznice ne mogu kupovati online, nego isključivo fizičkim putem.

- Nadam se da će opet na tribinama biti tako uz veliki broj naših navijača, ne znam točno kazati koliko nam u postocima to podiže energiju – kratko će Lakić te odgovorio na upit o tome na kome je pritisak.

- Uzeli su taj “break” i njima je vjerojatno to plus, sigurno su razmišljali da u Zadru uzmu jednu. Međutim, svaka je bitna bez obzira na omjer, bilo da je 2-0 ili 1-1, uvijek je isti pristup i cilj da se što bolje pripremimo.

Tu je Lakić riječ prepustio svom treneru...

- Očekuje nas zahtjevna utakmica, Split je pokazao da može odigrati kvalitetno, u stanju su napraviti dobar pritisak i poremetiti protivnički napadački koncept. Dobro trče, igraju s četiri vanjska igrača koji vuku loptu driblingom. Obrambena tranzicija je bitna. Nadam se da ćemo u susret ući s energijom i uz pomoć naših navijača pokušati odigrati najbolje kako bi došli do dobrog rezultata - rekao je Danijel Jusup.

image
ZVONKO PAVIC Cropix

Ponudio je trener Zadra donekle razloge poraza u toj prvoj utakmici koju ni u snu nisu mislili kako je mogu izgubiti pred svojim navijačima.

- Kraj je sezone i oscilacije su očekivane, najviše zbog energije jer svi su već pomalo umorni.

Osvrnuo se ponovno u kratkom roku i uhvatio se za “rep” iz hodnika Krešinog doma, gdje je - sad se može napisati - očito imao verbalni okršaj sa sucima.

- Koliko čitam po medijima, vodi se psihološki rat zbog suđenja. Zadar bi volio imati isti kriterij suđenja u Splitu koji je Split imao u Zadru. Odmah potpisujemo to. Radi se zbog toga medijski pritisak - zaključio je Jusup.

Linker
03. rujan 2024 11:35