Cedevita Junior je predvođena trenerom Damirom Mulaomerovićem pobijedila Zadar

 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
DRAMATIČNA UTAKMICA

Kakav ludi kraj! Cedevita u posljednjoj sekundi pobijedila Zadar i donijela Ciboni ‘jedinicu‘

Prva pobjeda u sezoni Cedevite Junior nad Zadrom skrojila i vrh ljestvice uoči doigravanja.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 01. svibanj 2022. 20:29

Cedevita Junior 68 - Zadar 66 (22:13, 15:20, 17:17, 14:16)

ZAGREB Dvorana II Doma sportova. Gledatelja 100. Suci: T. Hordov, Jovović i Jurčević.

CEDEVITA JUNIOR: Ogrizović, Radović 6p, 3a, Rašić 2p, 3s, Filipović 9p, 3a, Miličević 3p, 3s, Šabić 18, Bošnjak 4p, 4s, Planinić 14p, 8s, 3il, Vučić 2, Batinić 10p, 6s, 5a.

ZADAR: Carter 8, Marčinković, Paponja, Jordano, Brala 7, Bursać 8p, 4s, Junaković 8p, 3s, 5a, Buljan, Drežnjak 10p, 6s, Mavra 19p, 3s, 4a, Thompson 6p, 10s.

* * * * * * * * * *

​Cedevita Junior prvi je puta ove sezone svladala Zadar, a bio je to jedini skalp u HT Premijer ligi koji je nedostajao momčadi Damira Mulaomerovića u ovoj sezoni. Pobjeda je stigla tricom kapetana Emira Šabića na koncu utakmice, tricom koju je stavio kod 65:66.

Zadar je tim porazom definitivno ostao bez šanse da s "jedinicom" uđe u doigravanje, pa je Šabićeva trica promovirala Cibonu kao prvog uoči doigravanja, bez obzira kako bude završila međusobna utakmice Cedevite Junior i Cibone u srijedu. S druge strane, Zadar će u zadnjem kolu morati svladati Goricu želi li kao drugi u play-off, jer će to biti Split ukoliko Gorica svlada Zadar, a Split bude bolji od Zaboka...

Zadar je mekano otvorio utakmicu u Dvojci, kao da se nije ništa promijenilo u pristupu koji je Zadrane koštao poraza od Splita u proteklom kolu i kompromitacije do tada sigurne pozicije broj jedan uoči doigravanja. Cedevita Junior otvorila je s 9:0, ubrzo je bilo 12:2, a ubrzo i 16:4. Međutim, uvodna agresija domaćina, kako je vrijeme odmicalo u prvom poluvremenu, ipak je neutralizirana, pa je Zadar pomalo grickao prednost momčadi Damira Mulaomerovića.

Imao je Zadar i samo minus tri (27:30) pri kraju prvog poluvremena, pogodio je i Dominik Mavra dvije vezane trice, a šut je bio možda i najveći problem gosta u prvom dijelu, no Cedevita Junior je sa 37:33 otišla na veliki odmor. Usput je Trevor Thompson imao tri osobne greške, a Cedevita Junior ionako je bila bez Filipa Bundovića, što je u ovom raspletu moglo biti niveliranje klase u reketu. Treba dodati i kako Pavle Marčinković nije ulazio u igru kod gostiju.

image

Emir Šabić je postigao pobjednički koš u zadnjoj sekundi utakmice

RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

Novi problemi za Zadar stigli su u 27. minuti kad se ozlijedio Justin Carter i na ramenima suigrača je morao napustiti teren. Nije izgledalo kako je Carter lakše ozlijeđen, nije mogao stati na nogu, a ukoliko je doista riječ o ozbiljnijoj ozljedi najboljeg igrača, uvelike bi se to odrazilo na ambicije Zadra do konca sezone.

Ta ozljeda Cartera kao da je dodatno mobilizirala Zadrane, pa je novom tricom Dominika Mavre u 33. minuti gost i prvi puta poveo u Dvojci, bilo je 56:54. Trevor Thompson je kontrolirao sve u oba reketa do nešto manje od pet minuta do konca utakmice kad je morao na klupu zbog pet osobnih prekršaja, nakon ukupnih 15 minuta koje je proveo u igri. Utakmica je u čistom egalu ulazila u svoju završnicu. Ipak, Dominik Mavra je na picku držao malenu prednost Zadra, a Cedevita Junior je postala sterilna u napadu.

Aleksandar Bursać na 41 sekundu do sirene, kod 66:63, promašio je oba puta s crte. Na pola minute do kraja je Goran Filipović, opet s crte, smanjio na 65:66. Zadar je potrošio cijeli napad, na kraju je Mavra ostao s Jurom Planinićem na izolaciji i nije pogodio. Mulaomerović je pozvao minutu odmora za pet sekunde nade domaćina. Stigla je lopta za otvoren šut Emira Šabića, a ovaj je stavio tricu na dvije desetinke do sirene za prvu pobjedu Cedevite Junior ove sezone nad Zadrom!

Poredak Lige za prvaka: Cibona 25-6, Zadar 23-8, Split 23-8, Cedevita Junior 19-12, Gorica 16-15, Zabok 12-19.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 18:41