Miro Bulj

 Screenshot
NAJDUŽA UTAKMICA GODINE

Kaos u Sinju, suci prekinuli utakmicu, Miro Bulj uzeo mikrofon: ‘Ovo je politička odluka, Alkar je naš!‘

Tri i pol sata trajala je košarkaška utakmica lige za ostanak između Alkara i Gorice u Sinju
Piše: Mišo Gulić, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 22. travanj 2023. 23:53

ALKAR - GORICA 102:109 (18:19, 24:28, 22:19, 16:14, 22:29)

Alkar: Zukanović (1), Bašić (31), Marić (8), Vojedilov, Polutak (21), Peevy (9), Svalina (8), Bibbs, Vučić (17), Jukić (7).

Gorica: Uljarević (25), Jelenković (5), Mašić (5), Batur (14), Majić (21), Nakić-Vojnović (17), Miloloža, Sokol, Porobić (12), Madunić, Gunjina (10).

Sinj - GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 400. Suci: Luka Kardum, Leo Roglić, Karlo Mirčeta.


Razlog je prekid koji su naložili suci tražeći da se gledatelji odmaknu od ograde.

Minutu i pol prije kraja utakmice Alkara i Gorice, pri rezultatu 96:102 u drugom produžetku, susret je prekinut na sat vremena.

Naime, taman kada se Vučić spremao na liniju za bacanja, uzavrela atmosfera bila je previše za sudački trojac (Luka Kardum, Leo Roglić, Karlo Mirčeta) koji je zahtijevao da se publika odmakne od ograde na tribinama.

Ovi su to odbili pa su se suci povukli u svlačionicu. Treba naglasiti kako s tribina na parket niti u jednom trenutku nisu bacani predmeti, niti je bilo tko od najžešćih sinjskih navijača ulazio na parket.

Potpuno nepotrebno stvorene tenzije od strane sudaca koji zaista nisu imali dovoljno dobar razlog za ovakvu odluku.

Gradonačelnik Miro Bulj spustio se na parket i uzeo mikrofon te poručio gledateljima da je ovo politička odluka da se Alkar izbaci iz lige i da su Sinjani najbolji navijači u državi. Potom je poveo pjesmu - Mi smo Sinjani, Alkar je naš!

A nakon što je nastavljeno Alkar je izgubio utakmicu protiv Gorice nakon dva produžetka i sudačkog prekida koji je potrajao preko sat vremena.

Gosti su sredinom druge četvrtine serijom 13-0 pobjegli na plus devet, odlično ih je služio šut za tri poena, ali Alkar se brzo reorganizirao i uhvatio egal. U igri koš za koš došlo se i do same završnice, pri čemu je Svalina imao posljednji šut za pobjedu u regularnom dijelu, ali nije pogodio.

Gorica je tricama otvorila prvi produžetak, ali opet se Alkar vratio. Ovo puta posljednji šut imali su gosti, međutim, Gunjina nije bio precizan, što je značilo produžetak broj dva. I opet je Gorica s dvije trice stekla startnu prednost, a kad je Uljarević još dodao dva, za 8-0 seriju, postalo je jasno da će Alkar teško do pobjede.

Uslijedio je ubrzo spomenuti prekid, a nakon što se nastavilo Sinjani stižu na minus dva poslije trice Vučića na minutu do kraja, međutim, bolje od toga nije išlo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 19:27