Marin Rozić
 Damjan Tadic / CROPIX
13 GODINA POD TORNJEM

KAPETAN CIBONE Mula ima podršku igrača jer je pošten i dobar prema nama

MARIN ROZIĆ Kapetan Cibone u svojih je 13 godina pod Tornjem vidio i daleko većih kriza od trenutne, koja je pobjedom nad Strasbourgom počela jenjavati
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 25. studeni 2016. 13:01

Teče Marinu Roziću, evo, 13. godina pod Tornjem. Kapetan Cibone već je duže vrijeme klupski rekorder po broju odigranih utakmica za Vukove (659), ove bi sezone pak trebao postati i igrač s najviše utakmica u ABA ligi od njezina osnutka, iza njega je 12 sezona u kojima je šest puta bio prvak Hrvatske i jednom regije. U Ciboni je Rozić vidio i doživio brojne krize, pa ga najnovija ne može izbaciti iz tračnica.

- Nije bilo lako igrati protiv Strasbourga s obzirom na sve priče o smjeni trenera Mulaomerovića - reći će odmah na početku.

- Ali te situacije nisu ništa neobično u Ciboni, često se tu stvara psihoza takve vrste, makar Cibona danas više nije ono što je bila. Koliko god to meni bilo teško priznati, mi ne da više ne možemo parirati Cedeviti ili Crvenoj zvezdi, mi njima ne možemo doći ni blizu.

Uhvatili smo zalet

Zbog toga je i došlo do krize...

- U ABA ligi smo vezano igrali s tri najbolje momčadi, Budućnosti, Zvezdom i Cedevitom, tu se uguralo gostovanje u Litvi, gdje smo otišli s kombiniranom momčadi, da bi posljedica svega toga bio kiks protiv Jollyja. Izmasakrirani smo rasporedom, ne možemo sebi priuštiti drugu momčad koja bi bez veći problema mogla odrađivati A-1 ligu. Ali, u konačnici, bolje je da smo izgledali loše protiv izrazitih favorita nego u onim utakmicama koje moramo dobiti.

Iako protiv Strasbourga taj imperativ nije postojao jer rezultat u Ligi prvaka nije prioritetan, momčad je ovu utakmicu morala odigrati dobro zbog trenera.

- Mula ima apsolutnu podršku svlačionice - ponovio je Rozić rečeno odmah nakon utakmice u srijedu navečer.

- Prije no što smo istrčali na parket, podsjetio sam suigrače na to koliko je trener pošten i dobar prema nama te da zaslužuje dodatni napor svakog od nas kako bismo utišali bilo kakve priče o njegovu statusu. I znam da je najlakše to reći, ali mislim da puno veću težinu ima ono što je momčad pokazala na parketu protiv Strasbourga, s koliko je energije odigrana ta utakmica.

Nakon nje stvari bi u Draženovu domu trebale krenuti nabolje.

- Uhvatili smo zalet, a s obzirom na to da nam dolazi razdoblje, uvjetno rečeno, lakših utakmica, vjerujem da će biti tako. I ne mislim da će nekakav pritisak biti problem jer od početka sezone bolje igramo reagiramo u utakmicama koje moramo dobiti - zaključio je Marin Rozić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 16:54