Mavra nije mogao pored Prkačina u petoj utakmici finala

 LUKA GERLANC
NIJE ŠTEDIO RIJEČI

Kapetan Zadra ogorčen: ‘Čestitam Ciboni, no suđenje je bilo sramotno! Pogledajte samo kriterij u Zagrebu...‘

Košrakaši Cibone postali su prvaci nakon pobjede u petoj utakmici finale serije protiv Zadra.
Piše: SNObjavljeno: 10. lipanj 2022. 23:18

Gašper Okorn je uspio. Slovenski trener je doveo Cibonu do dvostruke krune u ovoj sezoni, a sve je kulminiralo petom utakmicom finalne serije protiv Zadra koju su 'Vukovi' dobili u Zagrebu pred oko 5.000 navijača. Slavilo se odmah na parketu, a slavit će se sigurno večeras.

"Dečki su zaslužili, a više od duple krune mi je drago zbog ovih mladih ljudi, njima je ovo nagrada – dva trofeja i puna dvorana, ne može bolje od ovog. Mi smo cijele sezone čekali ovakvu atmosferu i nadali joj se", rekao je Okorn nakon utakmice i dodao:

"Ovako neiskusna momčad je večeras maturirala. Jasno da smo bili pod pritiskom, igraš doma i želiš pobijediti u majstorici. Na kraju smo u tome i uspjeli."

image

Toni Nakić

RONALD GORSIC Cropix

Toni Nakić je proglašen MVP-em finalne serije.

"Utakmica na mali broj poena, ali mislim da su se igrale jake i čvrste obrane, iznad naših mogućnosti. Svi su željeli pobjedu i išli su na svaku loptu. U ovom ritmu bilo je teže pogoditi i zabiti koš. Čestitam svojim suigračima, sjajna sezona. Čestitam i Zadru na sjajno odigranoj seriji i njihovim navijačima koji su isto bili sjajni", izjavio je Nakić.

Kapetan Zadra Dominik Mavra nije bio zadovoljan suđenjem.

"Prvo čestitam Ciboni, igrali su fantastično borbenu seriju do kraja i sada ovo što ću reći ne umanjuje njihovu pobjedu jer su dali sve od sebe. Neka netko pogleda sudački kriterij u Zagrebu i Zadru i neka usporedi. Mislim da je bilo sramotno, sramotno! To ne traje samo ovu seriju, ali sad se odlučivalo o tituli. To traje duže vremena! Mislim da je bilo sramotno", rekao je Mavra.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 07:16