Split je prošle sezone igrao finale Prvenstva Hrvatske
 TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
POLITIČKA IGRA ILI...?

KK Split pred bankrotom?! Gradsko vijeće odbilo financirati trostrukog prvaka Europe! Kako dalje?

Direktor kluba Edo Blažević rekao je da Hajduk bilježi i veći minus od Splita.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 23. rujan 2021. 18:21

Većinski vlasnik Košarkaškog kluba Split, Grad Split, preko svojih vijećnika odbio je financirati trostrukog europskog prvaka, odnosno aneks ugovora od sedam milijuna kuna godišnje nije prošao na glasanju. Četrnaest vijećnika je bilo “za”, šesnaest je bilo suzdržanih. Kad bi se takvo stanje održalo, a sigurno neće, Košarkaški klub Split bi bankrotirao i otišao u povijest.

Ovo je samo politička igra, odmjeravanje snaga unutar Gradskog vijeća, koje je nestabilno. Može se reći i da je to testiranje izdržljivosti aktualne vlasti s gradonačelnikom Ivicom Puljkom. Uglavnom, direktor Splita Edo Blažević je iznio brojke, rekao da Hajduk bilježi i veći minus od Splita, te da su kao klub u pregovorima s potencijalnim generalnim sponzorom, što bi olakšalo klupski život.

image
Ivica Puljak
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Na to se javio novi gradski vijećnik iz redova HDZ-a Toni Tomas, svima poznatiji kao trofejni trener Taekwondo kluba Marjan, koji bi htio znati što grad dobiva za tih sedam milijuna kuna.

- Uvrijedilo me što ste rekli da su tri titule Jugoplastike pokrenule djecu da se bave sportom. Obezvrijedili ste uspjeh Đurđice Bjedov, sestara Zaninović do novih olimpijskih osvajača. Kako su pokrenuli djecu kada nisu tada ni bila rođena? Ovaj ugovor je ogledni primjer upravljanja splitskim sportom. Pitali su me da vodim njemačku reprezentaciju i tražili su me da im kažem plan, a onda smo tek pričali o novcu. Posljednjih godina se ekipnim sportom loše upravlja, posljednja ekipna titula u Splitu je došla 2005. Najveći problem je ovdje gospodarenje novcem. Imate, gradonačelniče, priliku promijeniti tu praksu, definirajte očekivanja, a nije problem ako treba i izdvojiti više novca. Svaka Uprava se mora obavezati što će grad dobiti za uložena sredstva.

image
Toni Tomas
JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix

Gradonačelnik Puljak se složio s trofejnim trenerom Tomasom. Ako je takav kriterij za KK Split, trebao bi vrijediti i za Hajduk, još jedan klub kome je Grad Split većinski vlasnik, ali s malo većim značajem. Dobro je da je rasprava pokrenuta, nemamo ništa protiv. Samo što ne vjerujemo da će to dovesti do gašenja KK Split. I ne bi trebalo. Ovo je samo politička igra, opipavanje mišića, makar ime Tonija Tomasa ima težinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 03:01