Ivan Perinčić
 
 LUKA GERLANC/CROPIX Cropix
TRAŽE NOVO RJEŠENJE

KK Zadar zbog loših rezultata smijenio trenera, a zna se i tko će voditi ekipu u idućoj utakmici

Ivan Perinčić više nije trener Zadra nakon što je klub nanizao loše rezultate u novoj sezoni
Piše: Dražen Žura/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. listopad 2021. 15:50

Ivan Perinčić više nije trener Zadra. Klub je raskinuo suradnju s Perinčićem nakon lošijih rezultata na početku sezone.

Bila je velika želja kluba da se daje prilika mladom domaćem treneru, Ivan se u svojoj dosadašnjoj karijeri pokazao kao veliki potencijal.

Ivan Perinčić je izvanredan čovjek i dobar trener, bio je veliki faktor duple krune koja se osvojila prošle sezone i za to ćemo mu uvijek biti zahvalni.

KK Zadar je u procesu pronalaženje novog trenera koji će biti izabran u najkraćem roku i javnost će biti pravovremeno obaviještena. Dok se ne pronađe novi trener, Srđan Helbich će voditi momčad.

"Ivanu se zahvaljujemo sve što je doprinio klubu i želimo mu svu sreću u nastavku karijere", stoji u priopćenju KK Zadar.

Listopad je mjesec uz kojeg se uglavnom veže otpadanja listova s grana, međutim, u košarkaškom Zadru, priča se vezuje uz smjenu trenera. Odmah nakon poraz u Novom Mestu , gdje je Zadrane nadigrala Krka, bilo je jasno kako Ivan Perinčić, na zadarskoj klupi neće dočekati peto kolo Admiral BET regionalne ABA lige. Istina, dobrih tri sata iz podneva , nije se moglo dobiti potvrdu o smjeni, međutim, neslužbeni izvori tvrde kako je klupska uprava pokrenula postupak traženja novoga lica, što je potvrđeno u njihovom priopćenju! Iako su u igri, navodno, bili Ivan Velić, Vladimir Anzulović i Gašer Okorn, „kocka je pala” pokraj Petra Mijovića, svojedobno trenera Budućnosti ( Podgorica), a prije sedam dana vodio je i poljski Slask Wroclaw, ali je zbog slabijih rezultata od očekivanih s njime raskinut ugovor. I voljan je doći u Zadar...

Vratimo li se na listopad, onda je primjetno kako je u sezoni 2019./2020. nakon tri poraza morao otići Ante Nazor kojeg je pak naslijedio Danijel Jusup, međutim, ni njemu nisu baš „cvjetale ruže”. Iza njega se stvorio niz od šest poraza i jedne pobjede, međutim, održao se na nogama radi velikih pobjeda protiv Cedevita-Olimpije, Crvene zvezde i Budućnosti. Onda su i njemu kola krenula posve nizbrdo, nanizao je pet poraza, uspio dobiti FMP, te za „zelenim stolom” Primorsku!

Odluka o tome hoće li Zadar napustiti ABA ligu, trebala je pasti u posljednjem kolu , odnosno na gostovanju kod Crvene zvezde u Beogradu. Umiješala se „korona”, utakmica odigrana nije, ali u novu sezonu umjesto Jusupa koji je osvojio Kup Krešimira Ćosića, zakoračio je Veljko Mršić i ostvario dvostruki uspjeh. Zadrani su postali osvajači Kupa i Prvenstva Hrvatske! Otišao je Mršić i palicu je dobio Perinčić, iza kojeg su četiri poraza u ABA ligi, te dva u HT Premijer ligi.

Podsjetimo, lanjske sezone u 33 odigrane utakmice prije finala, Zadar je imao svega tri poraza. Perinčiću i njegovim izabranicma, u prvenstvu Hrvatske, preteškim su se predstavili Škrljevo i Split! Ali, tek je Krka „ prelila čašu strpljenja”, pa se dalo u potragu za njegovim nasljednikom. Ne samo zbog spomenutih poraza, nego gole činjenice kako jednostavno ne postoji model igre koji jamči bolje sutra. Hoće li u tome uspjeti Mijović ili moguće je netko drugi, kažu, pokazat će vrijeme?

Zadar u utorak navečer u HT Premijer ligi s početkom u 19 sati dočekuje Vrijednosnice Osijek. Na klupi bi prvo mjesto trebao preuzeti Srđan Helbich.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 01:38