BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX
SPLITSKI VELIKAN U IZLOGU

Kultni hrvatski klub ide u prodaju! ‘Iza jednog potencijalnog ulagača stoji NBA momčad‘

U samo nekoliko tjedana perspektiva dva najveća hrvatska kluba, odjednom je dobila ružičaste tonove!
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 18. ožujak 2022. 14:06

Grad Split kao većinski vlasnik Košarkaškog kluba Split u visini od 88,25 posto dionica nakon pretvorbe, namjerava raspisati javni natječaj o prodaji većeg dijela dionica, rekao je dogradonačelnik Antonio Kuzmanić. Grad bi pritom zadržao kontrolni paket dionica (25 plus jedan posto).

- Uskoro ćemo imati tematsku sjednicu o sportu, jedna od tema bit će i košarkaški klub. Tada ćemo detaljnije obrazložiti naše planove. Ideja je zadržati kontrolni paket, klub će ostati gradski i ostat će ovdje. Imamo dvije zainteresirane strane. Iza jednog potencijalnog ulagača stoji NBA momčad, iza drugog europska momčad. U ugovoru će biti opcija da u bilo kojem trenutku imamo pravo za jednu kunu kupiti klub natrag, ako ga se dovede u nepovoljan položaj.

Priča je još na "dugom štapu", no intencija jest prodati klub kako bi se u budućnosti mogao nositi s konkurencijom.

- Klub je stabilan, bez dubioza, uskoro će biti otplaćeni svi dugovi iz predstečajne nagodbe. Vjerujemo da će biti još više zainteresiranih.

Kuzmanić je otkrio da je predstavnik potencijalnog američkog ulagača bio na sastanku u Splitu i da je bio na utakmici Splita i Zadra u ponedjeljak. Eto, u samo nekoliko tjedana perspektiva dva najveća hrvatska kluba, kombinirano peterostrukih europskih prvaka (Cibona 2, Split 3), odjednom je dobila ružičaste tonove. Već ovoga ljeta u Cibonu bi trebalo biti investirano oko deset milijuna eura (većina na pokrivanje dugova), a tek treba vidjeti kojom bi dinamikom Split mogao dobiti novoga vlasnika i kakvi su njegovi konkretni planovi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 03:01