RONALD GORSIC Cropix
TEMA: GAŠENJE ZG KLUBA

Možda i posljednji MVP u Ciboninoj povijesti: ‘Kad bi se to dogodilo bila bi to sramota za cijelu državu‘

I dalje ne vjeruje u najcrnji rasplet - koji izgleda sve realniji - vezan za klub u koji je došao 2020.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 14. lipanj 2022. 23:16

Toni Nakić nije osvanuo na popisu reprezentacije koja će se od srijede spremati u Opatiji za nastavak kvalifikacija za SP. Nakić je samo prije koji dan proglašen MVP-ijem finala u kojemu je Cibona osvojila naslov i bilo je logično - s obzirom na formu - da ovaj 23-godišnji Šibenčanin završi na Mulaomerovićevom popisu. No, Nakić je otkazao zbog ozljede, a za SN je objasnio i o čemu se radi...

- Zvali su me da se nalazim na popisu, ali ja sam kazao kako imam problem sa skakačkim koljenom i kako bih te probleme želio riješiti. Posljednja dva mjeseca bez posebnih zagrijavanja nisam bio u stanju odraditi trening i baš mi je to bilo koma. Sada mi je fokus da koljeno dovedem u normalu, da mogu mirno nastaviti dalje. Definitivno u ovom trenutku ne bih mogao biti na sto posto, a takav u reprezentaciju ne mogu doći. I kako sam shvatio, svi su u Savezu imali razumijevanja na to što sam im rekao.

Neprofesionalan odnos

Znači li to kako će se Nakić posve oporaviti i biti na dispoziciji za kolovoz kada slijedi novo okupljanje reprezentacije.

- Jako bih to volio. Ne želim da ispadne kako ja sada odbijam reprezentaciju jer to mi nije niti na kraj pameti. Po meni, na način na koji ja to gledam jest doći u reprezentaciju i tu igrati iznad svojih mogućnosti, ja to tako doživljavam. A u ovom trenutku zbog tih problema s koljenom ja to nisam u stanju.

image
RONALD GORSIC Cropix

Ajmo malo na Cibonu. Hoće li Toni Nakić biti posljednji MVP u Ciboninoj povijesti?

- Nadam se da neću, iskreno se nadam kako to neće biti tako. Osobno bih volio u Ciboni ostati i sljedeće sezone. Međutim, pratim situaciju, vidim što se piše i sve to mi skupa ne izgleda dobro. Doista ne bih volio da nestane kluba...

Ali sve ide u tom smjeru. Taj scenarij definitivno postoji...

- Kad bi se to dogodilo bila bi to sramota za cijeli grad, za cijelu državu. Znam i sam kako to trenutačno izgleda da ne bih trebao ostati šokiran ukoliko bi se to i dogodilo, ali sasvim sam siguran da bi u tom slučaju nastupilo veliko, baš veliko razočaranje. Uostalom, ne bi samo Cibona nestala, patili bi i Zadar i Split, cijela košarka, jer svima u Hrvatskoj treba jaka Cibona.

Imate li vi igrači uopće kontakte s nekim iz kluba. Ako netko uopće više postoji u klubu?

- Imamo grupu u kojoj stižu poruke za automobile, stanove. Ali nekih konkretnih informacija nemamo. Situacija je loša i, reći ću to, vrlo neprofesionalno u odnosu prema nama.

image
RONALD GORSIC Cropix

Toni Nakić ima klauzulu u ugovoru za sljedeću sezonu po kojoj se klub mora odlučiti želi li ga ili ne. Ima li već sada nekih ponuda za promjenom sredine?

- Za sada, koliko ja znam, nemam ništa. Menadžer mi ništa nije javio. Ja se još nadam da ću ostati u Ciboni, da ćemo zaigrati i sljedeću sezonu. Uostalom, tada bismo mogli biti još i bolji...

Ako će ih imati tko okupiti. Za sada se ne čini tako. Jedini čovjek koji je predstavnik famoznih investitora, financijski direktor Ivan Matasić već je danima u SAD-u. A 21. lipnja će isteći 60 dana otkako je klub u blokadi pa bi FINA mogla slovom zakona Cibonu otpraviti u povijest.

Ili će se nešto promijeniti u foto finišu?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 09:40