CROPIX
DERBI U KREŠINU DOMU

Mršić traži novu pobjedu za ostanak na vrhu: Energija je ono što nas je krasilo, a sad je nećemo imati

Zadar u 30. kolu HT Premijer lige dočekuje Goricu, utakmica je jednako važna za oba kluba...
Piše: D. ŽuraObjavljeno: 08. travanj 2021. 14:37

HT Premijer liga u svojem jedinstvenom i toliko hvaljenom trokružnom formatu nesmiljeno ide dalje pa klubovi - napose oni koji su ABA ligaškom društvu - praktički igraju dan za danom. Od toga ne mogu pobjeći ni Zadar ni Gorica, koji će novi ogled imati na Višnjiku, u Krešinom domu. Utakmica je jednako važna za oba kluba, dok Zadrani pobjedom žele zadržati prvo mjesto, Gorica jednako tako planira, ukoliko to bude izvedivo, poskočiti za koji korak prema gore s obzirom da su u ovom trenutku četvrti na ljestvici.

- Bit će teška utakmica, Gorica je zasluženo u vrhu HT Premijer lige. To je ekipa koja ima dobar roster, dobro su vođeni. Doista nas čeka jedna zahtjevna utakmica, naročito iz svjetla kad gledamo naš raspored, nakon gostovanja u Čačku i utakmice protiv Sonik Puntamike, već dva dana nakon toga igramo protiv Gorice. Nakon tri utakmice u šest dana i napornog puta to se osjeti na igračima - rekao je Veljko Mršić.

U prvom je dijelu sezone trener Zadra morati pružiti ruku kolegi Josipu Sesaru, jer je Gorica slavila šutom Karla Uljarevića u posljednjoj stotinki te utakmice u gostima. Zadar je, istina, uzvratio, ali Gorica se i u tom susretu pokazala čvrstim suparnikom koji se mora uvažavati, bez obzira što su u konačnici Mršićevi momci slavili uvjerljivim rezultatom 74:55... Slijedi nova priča u posve drugim okolnostima.

- Mi moramo biti koncentrirani protiv Gorice, možda nećemo imati neku ogromnu energiju koja nas je krasila u posljednje vrijeme, ali to moramo nadoknaditi s pametnom igrom da neutraliziramo sve njihove dobre stvari kojih ima puno - zaključio je Mršić.

Svoje dobre partije protiv Gorice zasigurno želi ponoviti Domagoj Vuković.
- Gorica je odlično posložena ekipa s dugom rotacijom, njima 12 igrača može sudjelovati u minutaži. Na čelu s trenerom Sesarom, koji stvarno dobro radi svoj posao, sigurno nam neće biti lako. Gorica je nedavno mučila Cibonu do posljednje minute, igrali su ABA 2 ligu i jednostavno su momčad koja ima kvalitetu i moramo pristupiti maksimalno ozbiljno - misli Vuković.
Utakmica se igra u četvrtak s početkom u 19 sati.

‘Volimo igrati na Višnjiku‘

Od prvog do posljednjeg dana ožujka su košarkaši Gorice odigrali ukupno 11 utakmica u ABA 2 i HT Premijer ligi te pritom ostvarili šest pobjeda. No, dok je regionalna sezona zaključena bez doigravanja, i to zbog onih 0-4 bez borbe sa samog početka, u domaćim okvirima Josip Sesar i njegovi momci ciljaju visoko. Makar u ovom trenutku ne izgleda realno da se do doigravanja mogu pomaknuti s trenutnog četvrtog mjesta...
- Ispadanje iz ABA 2 i poraz od Cibone nas nisu poremetili - kaže Lovro Mazalin, najbolji u Draženovu domu prošli tjedan.
- U oba slučaja nismo imali sreće, svjesni smo toga i zato je ozračje u momčadi vrlo dobro, samopouzdanje nije poljuljano, kompletirali smo se, uhvatili ritam i radujemo se svemu što nas još čeka.
Ono što slijedi je gostovanje u Zadru. Na Višnjiku se danas igra novi derbi HT Premijer lige, susreću se momčadi koje su u prva dva kruga podijelile domaće pobjede.
- Zadar je jako dobra momčad, ali isto tako znamo da s njima možemo igrati. Svi volimo igrati na Višnjiku, baš se radujemo toj utakmici.
Kako Mazalin vidi svoju momčad u ovom trenutku?
- Najbitnije od svega je da smo kompletni, da već neko vrijeme nismo bili u izolaciji, imaoli zaraženih, što nas je poremetilo u nekoliko navrata tijekom sezone. Uvjeren sam da smo na pravom putu, da ćemo doigravanje dočekati na novom vrhuncu forme, biti na razini kakvoj smo bili na početku sezone prije prvog prekida rada - zaključio je prvi čovjek Gorice prije odlaska na okršaj s jednim od svojih bivših klubova. (tod)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 21:49