Veljko Mršić
 JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix
ANALIZA TRENERA

Mršić: Zbog ovoga je vrijedilo izgubiti dvije u Splitu!; Karakaš: Bilo bi bolje da smo izviždani...

Nevjerojatna je sreća imati ovakvu publiku, kaže strateg Splita. Svima im se zahvalio i Mršić...
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 05. lipanj 2021. 23:29

Košarkaši Zadra novi su prvaci Hrvatske nakon što su u odlučujućoj, petoj utakmici finala svladali u svojoj dvorani KK Split s 84-57 (49-29), te sa 3-2 u pobjedama po treći puta u povijesti osvojili nacionalni naslov.

Dugo se čekalo na konferenciju za novinare, što je bilo razumljivo i očekivano nakon rastezanja igrača i trenera po parketu, kad se grlilo i ljubilo naveliko, čestitalo, fotografiralo...

Milan Karakaš, trener Splita, otvorio je “presicu”.

- Naslov prvaka je zasluženo osvojio Zadar, mi nismo, nažalost, bili dostojan protivnik. Željeli smo nastaviti na tragu onih prethodnih utakmica, pokušali sve da se Zadar ne razigra. Ali oni su nas izdominirali, mekano smo krenuli tako da naš cilj da poduže ostanemo u egalu, kako bi moguće došlo i do pritiska publike na njih. Međutim, nismo uspjeli, imali su odličan skok u napadu i to ih je diglo, na sve se naslonila publika, onda je njima bilo puno lakše. Navijači su im davali krila. Kroz cijelu sezonu Zadar je bio bolji od ostalih. Nevjerojatna je sreća imati ovakvu publiku, istina, dobili smo pljesak, meni ne bi bilo mrsko ni da su nas izviždali jer bi to značilo da smo mi prvaci. Drago mi je što sam proteklo vrijeme bio trener Splita, u gradu se stvorio košarkaški šušur i to mi je drago. Imalo smo uspona i padova, na koncu smo dovukli finale do pete partije.

image
Mile Karakaš
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Veljko Mršić, trener Zadra stigao je na susret s novinarama vidno iscrpljen, ali mu je ostao smiješak na licu jer iza njega su dva trofeja ove sezone...

- Osjećaj je prekrasan, ne znam kako će netko to shvatiti, ali vrijedilo je izgubiti dvije u Splitu da bi se doživjelo ovako nešto. Sinergija publike i igrača bila je na visokoj razini. Momčadi Splita hvala na dobroj finalnoj seriji, odnosno, finale su učinili itekako zanimljivim. Ono što bih podvukao jest činjenica da smo uvijek bili pravi kad je bilo najpotrebnije, a to su odlike velikih momčadi. Želim se zahvaliti kompletnom stručnom stožeru, što su na pravi način znali nadomjestiti moj izostanak od gotovo mjesec i pol dana. Imam li energije za kvalifikacijski ciklus? Imam, nakon slavlja slijedi novi dan. Još jednom veliko hvala ljudima u Zadru na podršci.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 03:24