RONALD GORSIC Cropix
STIGAO JE ODGOVOR

Mulaomerovića zasmetala izjava Ciboninog playa: ‘To je bilo bezobrazno, bolje mu je da sluša svog trenera‘

Dan kasnije, Damir Mulaomerović nije smirio loptu i za SN je prokomentirao nastalu situaciju
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 12. siječanj 2023. 20:49

Damira Mulaomerovića je zasmetala izjava Borne Kapuste nakon što je Cedevita Junior svladala Cibonu, a Cibonin play je želio objasniti kako je Mulaomerović za vrijeme utakmice bio nekorektan.

Naime, nakon jednog dosuđenog faula na Kapusti, Mulaomerović zavikao na suce, koji su prije toga propustili, po njegovom sudu, dosuditi faul na Kruni Simonu.

- Evo vam Kapusta, on je deset puta bolji od Simona - vikao je Mulaomerović, a Kapusta je poslije kazao:

- Ta ironija protivničkog trenera bila je nepotrebna i nekorektna.

Dan kasnije, Mulaomerović nije smirio loptu. Po njegovom mišljenju trener može na sve moguće načine pokušati doći do pobjede, a on drži da Kapusta to nije trebao komentirati...

- Kao trener imam izuzetno velik respekt i poštujem Kapustu kao igrača. Bilo bi mu bolje da sluša svog trenera od kojega može puno toga naučiti, nego da se bavi protivničkim trenerom. Daj Bože da Kapusta doživi milimetar karijere Krune Simona, ako želite i moje. On Kruni može nositi tenisice na teren. Bezobrazno je da on komentira što radi drugi trener. Ako treba mogu se obratiti i njemu osobno. Na njemu je da se posveti sebi i svojoj momčadi, ima vrhunskog trenera, a ne komentirati bilo što drugo.

image

Borna Kapusta

TOMISLAV KRISTO Cropix

Dobro, ajmo malo o Cedevitinoj pobjedi, najvećoj ove sezone, prvom porazu koji je nanijela neka domaća momčad Ciboni u Draženovoj dvorani ove sezone.

- Odigrali smo jako dobro, a ja i dalje mislim da Cibona ima bolji roster, bolju momčad od nas. U jednoj utakmici, kad smo defanzivno dobri, kao u ovoj u kojoj smo bili jako dobri, uz neka propadanja, možemo do pobjede. I to protiv momčadi koja ima dobre individualce, ali i dobra momčadski. Lako su ans dobili u prvoj utakmici ove sezone, imaju tijela, igraju veću razina natjecanja i Cibona je za mene i dalje glavi favorit. Imaju sjajnog trenera, jako talentiranog, a mi ćemo nastaviti gristi, tražiti pobjedu u svakoj utakmici. Možda nas je Cibona i malo podcijenila možda su bili umori, ali sve to ne umanjuje našu pobjedu.

Kruno Simon se vratio u momčad nakon loma ruke i njegov utjecaj na momčad je iznimno velik.

- Simon je jedna druga dimenzija. Znam ga jako dugo, igrali smo zajedno, on je čovjek koji je stigao iz Eurolige i privilegija je da je s nama. Se suigrače čini boljima, njegovo prisustvo je važno za jednog Cianija, Kučića, Zankija, pa i za Rašića ili Batinića. Posjeduje energiju, klasu, sposoban je prilagoditi se, nesebičan je. U kratko vrijeme se nametnuo, ne samo na terenu, nego i svlačionici, a njegovo liderstvo se osjetilo i u pobjedu protiv Cibone. On je doktor košarke.

Ono što je ispred Cedevite Junior jest hvatanje za forme za prvi sljedeći vrhunac sezone, a to će biti završnica Kupa Krešimira Ćosića sredinom veljače. Lani je Cedevita Junior igrala finale u Rijeci, izgubila ga baš protiv Cibone...

- Tek će se obaviti ždrijeb i vidjeti s kime ćemo igrati u četvrtfinalu Nadam se da se može poklopiti da opet odigramo finale. Možda je to još uvijek prerano, jer ima dosta utakmica do tada, ali znamo da je na Final Eightu 40 minuta u svakoj utakmice i da je tu sve moguće. Mi ćemo paziti da se pokliznemo, a bilo bi dobro i da ne izvučemo Cibonu ili Zadar odmah na početku...

Napokon je stiglo vrijeme, a tako to nije od početka sezone da Mulaomerović ima raspolaganju cijelu momčad.

- Kučić i Marčinković su imali jaku virozu i to se na njih odrazilo. Zanki je bio sedam dana aut, i ostali su imali problema, oko Nove godine nas je to sve snašlo. Jedno vrijeme smo imali samo pet, šest igrača na treningu. Opet, uspjeli smo napraviti mini-ciklus priprema u stanci, kako bi fizički bili jako dobro, jer to je za nas jako važno kad igramo utakmice protiv ABA ligaša.

A protiv Cibone je Cedevita Junior pokazala da se s ABA ligašima može nositi. I te kako. I s Krunom Simonom će Cedevita Junior biti jako, jako opasna. A to smo uostalom i očekivali u najavi sezone. Bit će ovo do lipnja borba u četvero za oba domaća trofeja, zapravo, jer Splita nema na završnici Kupa, borba u troje za prvi veliki trofej sezoni...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:57