DAMIR KRAJAC Cropix
MISLAV BRZOJA

‘Nadam se da su procjene točne i da ćemo na kraju biti među četiri najbolja‘

Drugo kolo Favbet Premijer lige obilježila je pobjeda Cedevite Junior protiv Cibone
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 07. listopad 2024. 22:48

U prilog tezi kako je Cedevita Junior ove sezone složena na vrlo zanimljiv način, stigla je potvrda već u drugom kolu Favbet Premijer lige. Na gostovanju kod Cibone momčad s Velesajma upisala je pobjedu od 75:68 i tako kreirala prvo veliko iznenađenje - barem ako govorimo o “papirnatim” prognozama - ove sezone.

Bilo je u toj utakmici i dodatnih motiva, svakako je jedan od većih imao Dino Repeša koji je na klupi Cibone zaključio lanjsku sezonu, ali već je tada znao da ga klub neće ostaviti u sedlu, jer je dogovoren dolazak Chrisa Thomasa. Repeša nije imao mogućnost lani voditi momčad u domaćem prvenstvu, ne može je voditi niti Thomas, no Cibona je i tada, iako skromnijeg rostera nego je to sada slučaj, igrala po napucima glavnog trenera.

No, za dobiti Cibona treba se uvijek poklopiti dosta toga. Dino Repeša je čovjeka koji je držao utakmicu u gabaritima Cedevite Junior pronašao u Mislavu Brzoji. Negdašnji kadetski i juniorski prvak Europe, kapetan tih selekcija u generaciji Darija Šarića, danas tridesetgodišnjak karijeru je počeo u Dubravi, igrao je i za Dinamo, dok je sada na Velesajmu. I kako kaže, uživa u novom klubu.

Ciboni je stavio 18 poena, skupio je 11 skokova, podijelio pet asista i davao je ton u obrani, pri tome je postigao na minutu do kraja ključnu tricu za plus šest i spakiranu pobjedu gosta.

- Baš smo se dobro spremili za Cibonu. Skautirali smo ih, tu su trener Dino Repeša i njegov stožer odradili sjajan posao. Znali smo da će nas čekati fizička zahtjevna utakmica, znali smo da neće biti lako, ali uz malo sreće, uspjeli smo je prelomiti i odvući u našu korist.

Treba više želje i energije

Nakupilo se u Mislavu Brzoji već dosta iskustva, pa tako i zna što je to potrebno za dobiti izraženog favorita, kakav je to Cibona u odnosu na Cedevitu Junior.

- Treba jednostavno imati više želje i energije od Cibone, ali treba imati i nešto sreće. Mi smo i u toj utakmici mogli spoznati da bilo kakvo malo opuštanje s naše strane Cibona jako brzo može kazniti i učas se vrate, iako se čini da imaš veliku prednost. Opet, kažem, uz tu energiju i želju koja mora biti na maksimumu, mora se posjedovati i koncentracija u svih 40 minuta.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Krenula je nova sezona, dok je momčad s Velesajma nakon dva kola u društvu Zadra i Splita bez poraza na vru ljestvice. Pri tome momčad izgleda s vrlo jasno definiranim ulogama, jasne hijerarhije, u rotaciji od devetorice igrača u jednom, naoko idealnom spoju mladosti i iskustva. Brzoja s Josipom Sobinom i Ivanom Karačićem daje tu dozu iskustva, već su etablirani igrači Sandro Rašić i Martin Jelić, tu je kao osigurač i Amerikanac Tahj Eaddy, ali i čitav niz darovitih mladih igrača poput Luke Krajnovića, Tomislava Buljana i Nike Šare.

- Je, slažem se, to izgleda baš dobro, ali mi čvrsto ostajemo na zemlji. Zanima nas samo sljedeći trening, ne opterećujemo se što se o nama govori ili piše. Dosta je tu dečki koji nisu igrali ozbiljnu košarku, ali oni su vrijedni, marljivi, slušaju savjete nas starijih igrača i to sve skupa sada jako dobro funkcionira.

Novi test za Cedevitu Junior uslijedit će već u trećem kolu. Dočekat će tu u derbiju kola Split. Novi test i novi veliki izazov...

- Split je definitivno, uz Zadar, prvi favorit za naslov prvaka. Promijenili su roster u odnosu na lani i odmah su na startu sezonu pokazali dobru igru. Izgledaju mi moćno, što sugeriraju i njihovi posljednji rezultati koji su za svaki respekt. No, spremit ćemo se i za Split.

S obzirom na to kako je krenula Cedevita Junior i s obzirom na roster s kojim raspolažu na Velesajmu, najave oko ulaska u najbolja četiri na koncu sezone ne djeluju bez osnova.

- Ja se nadam da su te procjene točne. Kao što se nadam da ćemo do konca ostati na okupu i da neće biti nekih ozljeda.

Još će se o njima pričati

U drugom kolu je i bivši Brzojin klub Dinamo upisao vrijednu pobjedu na uvijek nezgodnom gostovanju u Dubravi. Ispada da Dinamo uvijek pronađe recept za srediti Dubravu.

image
PR

- Očito je to tako, očito postoji nešto što Dinamu paše kad igra s Dubravom. Eto, kad sam prošle sezone bio u Dinamu, relativno smo lagano izlazili na kraj s Dubravom, iako je ona posebno nezgodna u svojoj dvorani. Usput su imali jako dobar pripremni period, tu skrenuli pažnju na sebe. Što se tiče ostalih rezultata, Kvarner je po očekivanju bio bolji od Alkara, Šibenka od Osijeka, uvjerljivi s bili Zadar i Split kontra Zaboka, odnosno Dubrovnika. Uvjeren sam i kako sezona bude odmicala da će Šibenka rasti.
I za kraj, riječ, dvije o igrama Mislava Brzoje. Novu je sezonu zapravo otvorio na način na koji je zatvorio rošlu sezonu u Dinamu. Tražio se u prvom djelu sezone u Dinamu, da bi na koncu postao ponajbolji igrač. Sada je samo nastavio...

- Jest, posljednji dio sezone sam odigrao dobro, onda sam želio tu formu zadržati i radio sam puno tijekom ljeta. Ušao sam u novu sezonu s puno elana, znao sam što se od mene očekuje, znam i što sam očekujem. Pomogao je i pozitivan ugođaj u klubu, pa cijela ta situacija dobro utječe na mene. Nadam se da će se to tako i nastaviti.

A ako bude tako, o Cedeviti Junior i igrama Mislava Brzoje za nju, sasvim je jasno, još će se puno pričati. Nekako je dojam da skalp protiv Cibone, neće biti jedini veliki skalp momčadi s Velesajma u ovoj sezoni.

Linker
07. listopad 2024 22:51