DARKO TOMAS Cropix
BOGATA KOLEKCIJA

Najavljena posebna izložba Dinamovih dresova: Na utakmicu i ‘put kroz povijest‘ za 10 eura

‘Vjerujemo da ovom gestom dodatno promičemo jačanje zajedništva svih dinamovaca‘
Piše: HinaObjavljeno: 22. rujan 2023. 10:47

KK Dinamo organizira u sklopu utakmice prvog kola Premijer lige protiv KK Škrljeva, koja je na rasporedu u petak, 29. rujna u 18.30h u KC Dražen Petrović, posebnu izložbu Dinamovih dresova kroz povijest.

Izložba će se moći razgledati u hodnicima Draženovog doma, a posebnost svih dresova jest da su nošeni na utakmicama još od 1967. godine.

U suradnji s ponajvećim kolekcionarom Dinama, Krešom Barićem, ovaj istoimeni košarkaški klub, koji ima snažnu podršku Bad Blue Boysa, odlučio je pružiti dodatni sadržaj svim navijačima na početku sezone.

"Želja nam je kroz utakmice Premijer lige kroz dodatni sadržaj privući sportsku publiku. Drago nam je da je prva stvar ova izložba na kojoj će se moći vidjeti povijesni dresovi čija je posebnost da su ih sve nosili igrači. Hvala i ovim putem našem članu kluba i prijatelju još iz prvih dana, Kreši Bariću. Nije mu trebalo više od tri sekunde da prihvati ovu ideju i posudi nam dio vrijedne kolekcije koji ima. Dresovi će biti ispod crvenog sektora kronološki posloženi, a potrudit ćemo se da na utakmicu dođu i neki od igrača koji su te dresove nosili", najavio je Marijan Pojatina, predsjednik KK Dinama.

Osim vrijednih primjeraka iz 1967. i 1982. godine kada su Štef Lamza i Velimir Zajec u tim dresovima predvodili Dinamo do Kupa velesajamskih gradova, odnosno naslova prvaka Jugoslavije, izloženi će biti i brojni drugi vrijedni i rijetki primjerci, kao dres Mladena Mladenovića s nikad odigrane utakmice Dinamo – Zvezda 13. svibnja 1990. godine ili dres Silvija Marića protiv Porta.

"Od prvog dana naša ideja je i promicanje ideje ‘Dinamovštine‘ i vjerujemo da ovom gestom dodatno promičemo jačanje zajedništva svih Dinamovaca i približavanje slavne povijesti kluba novim generacijama Dinamovaca", dodao je Pojatina.

Ulaznica za utakmicu Dinama i Škrljeva, a samim time i izložbu Dinamovih dresova kroz povijest koštat će ovaj puta iznimno 10 eura, a moći će se kupiti od ponedjeljka u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37 i prostorijama KK Dinama (Rudeška 71), te na blagajni dvorane na dan utakmice od 17h.

Podsjetimo, KK Dinamo prošle je sezone debitirao u Premijer ligi i u prvoj sezoni se plasirao u četvrtfinale doigravanje i polufinale Krešimira Ćosića. Ove sezone na klupi će ih voditi hrvatski izbornik Josip Sesar pred kojim je kao cilj postavljeno ponavljanje rezultata od prošle sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. studeni 2023 22:34