TONCI PLAZIBAT/CROPIX Cropix
FILIP VUJIČIĆ ZA SN

Nakon ‘školovanja‘ u Zadru vratio se u Dubrovnik gdje predvodi košarkaški hit: ‘Igramo dobro, ambicije rastu‘

Prvi MVP mjeseca u Favbet Premijer ligi po izboru trenera i sportskog direktora HKS-a
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 03. studeni 2023. 13:00

Od ove sezone će SN i HKS u suradnji birati MVP-ija, najboljeg igrača mjeseca u Favbet Premijer ligi. Za najboljeg u mjesecu iza nas u Favbet Premijer ligi glasat će treneri naših premijerligaša i sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza, Jasmin Repeša.

Prvi izbor je odrađen, dok je izbor za najboljeg igrača listopada 2023. otišao je u ruke Filipa Vujičića, 23-godišnjeg igrača Dubrovnika, koji je u izboru zavrijedio četiri glasa.

Za Vujičića su tako glasali Ivan Tomas (Zabok), Jeronimo Šarin (Dubrava), Ivan Perinčić (Dubrovnik) i Jasmin Repeša (HKS). Dva igrača su na koncu skupila dva glasa, riječ je Krešimiru Radovčiću (Cibona) i Hrvoju Garafoliću (Dinamo), dok su se još petorica našla u konkurenciji s po jednim glasom, to su Aleksandar Aranitović (Cibona), Ivan Novačić (Dinamo), Toni Perković (Split), Josip Batinić (Cedevita Junior) i Borna Katanović (Bosco).

U Dubrovniku odmalena

Filip Vujičić, vrijedi i to istaknuti, u šest je odigranih utakmica na prosjeku od 18,7 poena, 5,5 skoka i 3,3 asista.

Dubrovnik, u kojemu je glavni igrač je nakon šest kola na omjeru 3-3, svladala je momčad Ivana Perinčića Zabok, Bosco i Šibenku, upisala tijesne poraze od Splita i Dinama te je samo jednom glatko poražena, na gostovanju kod Cedevite Junior.

- Ovo priznanje je pokazatelj dobrog rada i razumljivo je da mi je drago što sam ga zavrijedio. Kao sportašu to će mi biti samo motivacija za dalje, sasvim je jasno da se time neću zadovoljiti. Ovo je Dubrovniku povratnička sezone u elitni rang, meni prva prava sezona u tom rangu u karijeri.

Filip Vujičić ima 23 godine i osim u Dubrovniku, bio je dvije sezone član Zadra. Ali, tu se nije naigrao...

image
TONCI PLAZIBAT/CROPIX Cropix

- U Dubrovniku sam odmalena, ali sam nakon svršetka srednje škole pristupio Zadru. I bile su to turbulentne dvije sezone u kojima sam skupljao iskustvo, uz malu minutažu. Doduše, u onoj drugoj sezoni sam igrao za razvojnu momčad Zadra. Onda je stigao poziv Dubrovnika, koji mi je predočio ambicije za povratak u Premijer ligu i vrlo smo se brzo dogovorili, jer mi se taj projekt svidio. U prvoj sezoni po mom povratku smo ostali iza Dinama i Bosca, onda smo se u lanjskoj sezoni, uz dobar rad koji smo imali, praktički prošetali Prvom ligom, imali smo u jednom trenutku niz od 23 uzastopne pobjede.

I dobar dio te momčadi, kao i trener Ivan Perinčić i sada jako dobro kroči Favbet Premijer ligom.

- Promijenila su tri, četiri igrača, ali ostala je baza, tu smo Dubelj, Vodopija, Guštin, moj brat Jakov, ja, tu je i Amerikanac Levi.

I takav Dubrovnik, koji je sada jači za Cvitkovića, Popića, Džajića i Lazića, otvorio je odlično sezonu, dok će tijesni porazi od Splita i Dinama to samo potkrijepiti.

- Posebno dobro igramo kod kuće, pa sam dojma da tu možemo parirati svima. Sa svima smo tu bili u nekom egalu, možda je tim ogledima protiv Splita i Dinama, koje su jače momčadi, odlučilo to što oni imaju malo više širine, pa nam na koncu malo ponestane snage. Međutim, kako bude išla sezone dalje, prilagodit ćemo se i takvim izazovima. Naš skor od 3-3 je sasvim dobar, a i iz tih poraza smo nešto naučili, pa ćemo se do konca sezone, sasvim sigurno moći pofajtati i s momčadima iz gornjeg doma.

Prvo kod Dubrave, a onda Cibona

Dubrovniku je prvi cilj ostanak u društvu najboljih, uvijek je to tako s novacima, no start sezone je dao naslutiti da bi momčad s juga Hrvatske mogla zakucati i na vrata doigravanja.

- Čim smo shvatili da igramo dobro, tako su i među nama porasle ambicije. Idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti gdje nas to može dovesti.

image
IVO RAVLIC Cropix

Ono što je također obilježje početka sezone jesu i dobro ispunjene tribine dvorane u Gospinu polju. Košarkaši su hit u gradu.

- To je jako lijep dio priče, čini mi se da smo prema boju gledatelja u vrhu na početku sezone. Dugo se u Dubrovniku nije igrao elitni rang, pa su se ljudi zaželjeli košarke. Pročulo se da smo lani igrali jako dobro u Prvoj ligi, sada su se nastavile dobre igre, pa je sve to skupa privuklo navijače.

A sve je to još uvijek u onoj staroj dvorani na Gospinu polju. I bit će tako dok se ne izgradi nova dvorana...

- Trebala je po planu biti gotova 2025. godine, za rukometno prvenstvo, ali ne znam što je sada s time. No, mi je s nestrpljenjem čekamo, jer je u Gospinu polju velik problem s terminima za trening, s obzirom na puno klubova iz dvoranskih sportova koji koriste ovu dvoranu.

U iduća dva kola Dubrovnik prvo čeka gostovanje kod Dubrave, onda će i ugostiti Cibonu.

- Za nas je utakmica protiv Dubrave jako važna, bilo bi baš važno da dobijemo u Zagrebu. Onda nam stiže Cibona, tu se nadam da možemo pružiti jak otpor.

Ako Cibona do tada ne plati blokadu, ona će i u Dubrovnik doći sa samo pet seniora. Što bi mogla biti prilika i za Filipa Vujičića i njegovu momčad...

image

Favbet logo

PR

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 00:46