Chris Thomas

 RONALD GORSIC Cropix
ŽESTOKA PORUKA

Navijači Cibone bijesni nakon skandaloznog poteza trenera: ‘Neprihvatljivo, vrijeme je da odj***!‘

‘Tražimo hitnu reakciju direktora, uz jedinu mogućnost - raskid ugovora‘, napisali su navijači
Piše: SNObjavljeno: 10. listopad 2024. 16:42

U pet dana razmaka, košarkaši Cibone upisali su treći uzastopni poraz. Nakon Cedevite Junior i Partizana, Vukovi su izgubili i od Krke. Slovenska momčad slavila je u Draženovom domu, a čini se da je ta utakmica "prelila čašu" za navijače zagrebačkog kluba.

Naime, dan nakon utakmice, udruga navijača "Mi smo Cibona" objavila je žestoko priopćenje u kojemu je glavna meta Chris Thomas, trener prve momčadi.

Osim teksta, objavljena je i grafika s fotografijom američkog trenera i natpisom: "Kako je on nama rekao na kraju prvog poluvremena - vrijeme je da od***e".

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"‼️ PRIOPĆENJE - CHRIS THOMAS ‼️

Privatiziranje utakmica stranih igrača i minoriziranje uloga bitnih karika iz prošlih sezona glavni je lajtmotiv utakmica Cibone ove sezone.

Krajem kolovoza vidjeli smo bijeli dim nad Draženovim domom, nepoznati investitori Kluba na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora Cibone instalirali su nedokazanog Chrisa Thomasa, što će se s odmakom pokazati kardinalnom greškom, ali i dovesti nas do neosporne činjenice – Cibona je talac tajanstvenih investitora koji na papiru čine skupštinu udruge građana, čiji u stvarnosti čak ni članovi nisu, iako bi po slovu zakona neosporno trebali biti.

Kap koja je prelila čašu bila je jučerašnja utakmica ABA lige protiv Krke iz Novog mesta pred 200 navijača kada se sve nastavilo po starome. Cat Barber pucao je lopte kako je htio, a ni sam ne zna koliko je puta bezuspješno pokušao prodrijeti u reket protivnika. Iako u momčadi ima izvrsne šutere, američki trener nije spremio niti jednu akciju za njih, a briljirao je i pozivanjem dva timeouta u nekoliko sekundi.

Nesposobnost vođenja momčadi na ovoj razini priča je za sebe, a ona za navijače Cibone i gora dogodila se kada je Chris Thomas izlazeći na poluvremenu iz dvorane prema tribinama uzviknuo nekoliko psovki koje nećemo navoditi. Chris Thomas reagirao je na krajnje neprofesionalan i neprihvatljiv način. Takvo ponašanje nedostojno je jednog sportskog djelatnika, a pogotovo trenera purgerskog kluba kao što je Cibona, koji bi trebao biti uzor i primjer kako za igrače, tako i za navijače.

Udruga ‘Mi smo Cibona‘ ovim putem oštro osuđuje takvo ponašanje trenera Cibone i traži hitnu reakciju direktora, Tomislava Šerića, uz jedinu mogućnost – raskid ugovora Chrisa Thomasa s najtrofejnijim hrvatskim košarkaškim Klubom!", stoji u tekstu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. listopad 2024 16:45