Iz nekih sretnijih dana - Damir Markota na proslavi naslova 2019. godine
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SPORTSKE NOVOSTI DOZNAJU

Nevjerojatno je što se događa u slavnom hrvatskom klubu: Osebujni Šveđo odlazi nakon žestoke svađe!

Eskalacija sukoba s Markotom samo je nastavak čudnog niza i nerazumljive sportske politike
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. travanj 2021. 11:54

Damir Markota neće završnicu sezonu dočekati u Ciboni, epilog je to sukoba trenera Vlade Jovanovića i najiskusnijeg igrača u svlačionici na poluvremenu utakmice Cibone i Gorice.

Kao što su SN jučer objavile, Markota je bio u petorci na toj utakmici, no nakon tri i pol minute Cibonin ga je trener izvukao iz igre i nije ga više vraćao na teren. Na velikom odmoru došlo je do žučne prepirke između Markote i Jovanovića, bilo je tu i unošenja u lice, zalupljenih vrata... Osebujnom Šveđi je na kraju javljeno da ne treba dolaziti na večernji trening, a sad se dogodio i definitivni razlaz.

Markota i klub su se sporazumno razišli, a Cibona će do konca sezone vidno oslabljena pokušati ostvariti minimalne ciljeve. Oni glase ostati u ABA ligi, izbjeći kvalifikacije za ostanak ako je to moguće te ući, barem, u finale domaćeg prvenstva. Podsjetimo, Cibona je posve kiksala ove sezone, jer su jesenas ciljevi bili biti u gornjem domu ABA lige i osvojiti oba domaća trofeja.


Kako su svi rokovi za dolaske novih igrača istekli, u visokoj liniji Cibona danas ima Darka Planinića, Roka Prkačina i Ivana Novačića te mladog Danka Brankovića, kojega trener Vlada Jovanović nije niti koristio u utakmici protiv Gorice, valjda niti sam ne vjerujući da mu ovaj može pomoći u onim mečevima u kojima je svaki posjed važan. A takvih će biti jako puno do kraja sezone. Posve je je nevjerojatno da se Markota samo nalijepio na niz odlazaka visokih igrača ove sezone. Nije se na ljeto ostavio Krešimir Ljubičić, zatim se promašilo s Kristijanom Krajinom, onda je pušten Mate Vucić, zatim i Filip Bundović, bez pravog razloga.


Stoga je eskalacija sukoba s Markotom samo nastavak ovog niza. Nerazumljiva sportska politika, u najmanju ruku, nevezano za to što se sve krije u Markotinu odlasku. Pustite priče, ktome, o razvoju mladih igrača, jer Danko Branković, eto, ne igra kad je gusto kod Jovanovića...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 14:00