GORAN MEHKEK Cropix
TEŽAK UDARAC ZA VUKOVE

Nezamislivo se na kraju ipak dogodilo: Cibona u veliki okršaj ulazi sa samo tri seniorska igrača?!

Cibona će danas dočekati Zadar u Domu sportova (18 sati), a situacija je daleko od idealne
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 15. travanj 2024. 15:25

Teško je bilo zamisliti da je nešto ovako moguće, ali, evo, dogodit će se. U utakmici 31. kola FAVBET Premijer lige Cibona će dočekati najljućeg rivala Zadar, a trener Dino Repeša bi na toj utakmici mogao imati na raspolaganju samo tri seniora?!
Naime, kapetan Krešimir Radovčić liječi rupturu mišića i neće ga biti u momčadi do početka doigravanja, a Filip Bundović je osjetio koljeno na utakmici protiv Splita na Gripama i njegov nastup kontra Zadra pod velikim je znakom pitanja.

Iako umorni, iscijeđeni, jedva čekajući da se zaključi ova sezona, tako su spremni za nastup u ponedjeljak tek Sani Aranitović, Ivan Majcunić i Ivan Perasović od seniora, a uskakat će u ozbiljne role, osim Borne Katanovića koji to čini vrlo uspješno u posljednje vrijeme i Josip Pavković, Filip Ferderber i Zvonimir Kujundžić, sve momci iz juniorskog pogona Cibone.

Kad ti u goste stiže Zadar, iako između dvije utakmice četvrtfinala ABA lige kontra Budućnosti, kad ti u goste stiže lider domaće sezone, a to si ovako hendikepiran onda je jasno samo to kako će Dino Repeša na koncu ove utakmice tražiti što je moguću manju štetu.

Velika zamka

Cibona osim Zadra, do konca osnovnog dijela sezone ima još utakmicu u Kostreni protiv Škrljeva i domaći ogled s Dubravom. Usput, Cibona već sada zna da će kao treća u doigravanje, jer ne može uloviti Split na drugom mjestu, niti Cedevita Junior koja četvrta može preskočiti Cibonu na trećem mjesto. To treće mjesto znači da će Vukovi u prvoj rundi doigravanja ići na šestoplasiranu momčad osnovnog dijela sezone. A tu leži velika zamka. Naime, trenutačno najviše šanse za završiti šesti ima Zabok. A momčad Ivana Tomasa ove je sezone svladala Cibonu u dvije od tri odigrane utakmice, s time da je prva i jedina pobjeda Vukova stigla nakon preokreta u kojemu je Sani Aranitović spasio Vukove.

I Dino Repeša zna da mu je do konca sezone jedino važno dočekati zdravu jezgru momčadi koju trenutačno ima pod kontrolom, odnosno dočekati spremnog Krešimira Radovčića, ali i zaliječenog Filipa Bundovića. Kako bi ušli u četvrtfinale s nekom nadom te s eventualnom promocijom u polufinalu stavili točku na iznimno zahtjevnu sezonu.

S druge strane, treba dodati i to kako Cibona nikada nije zaključila svoju sezonu izvan najbolje četiri momčadi u Hrvatskoj, nikada nije ispala, kad god je doigravalo osam najboljih, već u četvrtfinalu. Sada bi moglo biti jako tijesno.

Završena revizija

Što se tiče situacije u klubu tu nema novih vijesti. Navodno je završena revizija za 2023. a to je bio posljednji dokument kojega su klupski čelici čekali ne bi li otvorili proces za preoblikovanje kluba u sportsko dioničko društvo. Iako je bilo govora da bi taj postupak mogao krenuti do Uskrsa, to se nije dogodilo, ali ne radi se tu o nekim novim problemima, nego samo o administrativnim procedurama, pa bi uskoro sve trebalo postati i službeno.

U tim pravničkim zavrzlamama koje slijede navijače jedino zanima kakva će biti Cibona sljedeće sezone. Ova sezona, nadaju se svi, bila je završetak jednog užasa koji traje gotovo dvadeset godina.

I nitko, baš nitko, ne želi bilo kakvu naznaku ponavljanja priče od ove sezone. Ako oni koji su namjerili Ciboni pretvoriti u sportsko dioničko društvo ne mogu složiti normalnu sportsku priču već od ljeta, konkurentan i solventan klub, onda žali vremena koje smo svi skupa na njih potrošili.

Za kraj dodajmo i to da Košarkaški centar Dražen Petrović opet nije “košarkaški”, pa je Cibona trenirala posljednjih dana po raznim gradskim dvorana, a Zadar će dočekati u ponedjeljak od 18 sati u Dvorani Dragutina Šurbeka, nekadašnjoj Dvojci Doma sportova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 02:24