Tribine pod Tornjem mogle bi ostati potpuno prazne

 RANKO SUVAR Cropix
ŠTO RADE POD TORNJEM?

Nova epska glupost HR košarke: Cibona stavila utakmicu s Dinamom sat vremena uoči HNL-derbija?!

Zar zaista ima smisla igrati košarku uz zvuk škripe tenisica? Split i Zadar mudro su postupili...
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 20. listopad 2022. 14:05

Nagledali smo se u hrvatskom sportu, košarci pogotovo, raznih gafova i silnih gluposti, kojima kao da je taj sport svjesno sam sebi podmetao noge, a u srijedu navečer stigao je novi prilog za tu enicklopediju nonsensa. I to zaista epski prilog. Ovoga puta potpisuje ga - Cibona.

Doista ne znamo radi li se o namjernom ili nenamjernom propustu, no kakav god on bio, za njega je nemoguće naći bilo kakvo racionalno objašnjenje ili opravdanje. Cibona je, naime, kao domaćin organizirala utakmicu 4. kola Premijer lige, protiv KK Dinama, u petak, u - 17 sati. Prevedeno, samo sat (!) prije početka velikog derbija Hajduka i Dinama na Poljudu. Isti dan, recimo, igraju i Split i Zadar, no klub s Gripa mudro je utakmicu prebacio na 16 sati, kako bi zainteresirani stigli do Poljuda.

Možda su u Draženovu domu procijenili kako im je pametnije preklopiti termin protiv dinamovaca, kako gosti ne bi imali veliku podršku BBB-a, no to tek nema smisla, jer zar je zaista bolje igrati utakmicu uz zvuk škripe tenisica, nego uz navijački dekor, koji bi na Ciboninu tužnu stvarnost djelovao kao paracetamol, dajući joj barem djelić one zaboravljene patine istinske veličine?

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Bilo bi sjajno na tu temu čuti i trenera Josipa Sesara te njegova pomoćnika Barišu Krasića, koji su, konačno, s publikom imali poseban odnos. Kažu da cilj opravdava sredstvo, no promišljati sport bez publike, u svrhu nekakvog rezultata, teška je besmislica.

Kako bi rekao jedan pratitelj "cibosa" na društvenim mrežama: "Vi kao da živite sami na svijetu. Tako ćete i završiti..."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 03:42