Roko Prkačin
 BORIS KOVAČEV/CROPIX
HT PREMIJER LIGA

Nova sjajna utakmica Roka Prkačina, ludo zakucavanje Drežnjaka, prvi poraz Sesarove momčadi

Vukovi u derbiju smirili nalet Gorice i stigli među pet momčadi koje drže vrh sa skorom 3-1
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 10. listopad 2020. 20:19

Cibona - Gorica 79:69 (22:23, 19:12, 20:16, 18:18)

ZAGREB - Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja 300. Suci: Kardum, Jurčević i Mustapić.

CIBONA: Bilinovac 17p, 4a, Radovčić, Marić 2p, 4s, Bundović 15p, 3s, Vucić 3, Krajina, Novačić 2, Prkačin 22p, 12s, Gnjidić, Drežnjak 15p, 5s, 3a, 3ol, Moore 4a, 3ol, Nakić 3.

GORICA: I. Majcunić 7p, 3s, Kalajžić 2, Mašić 3, Savić, Batur 12p, 3s, 4a, Mazalin 21p, 9s, 4ol, 3il, Uljarević, Kovačevič 3, Ljubičić 8p, 3s, 4il, H. Majcunić, Baković 4p, 3s, Kapusta 9p, 5s, 5a.

------------------------------------

Cibona je prekinula niz Gorice, svladala je ih je u derbiju četvrtog kola HT Premijer lige sa 79:69 i tako je stvorila skupinu od pet momčadi koje drže vrh sa skorom 3-1. Uz Cibonu i Goricu, tu su i Zadar, Split, ali i Sonik Puntamika.

Josip Sesar je otvorio utakmicu s kombiniranim obranama koje su donekle zbunile Cibonn napad i time je otupio agresivnost domaćina, koju je očekivao nakon teškog poraza od Zvezde. Doduše, Cibona je na koncu utakmicu slomila baš s agresivnosti, a da je ona stigla zasluga je i šuta Vukova. Gorica je skupljala, Josip Bilinovac je završio utakmicu sa šutom za tri 5-8, Roko Prkačin 2-4. Uz njih dvojicu, Cibona je u dubini imala Filipa Bundovića, a u obrani te u zadnjoj dionici i u napadu Matea Drežnjaka. Bilo je to dovoljno za prvi poraz Gorice.

Cibona je otvorila nastavak sjajnom rolom Roka Prkačina koji je i treću od četiri uvodne utakmice domaće lige bio na double-doubleu, ovaj put je to bilo impresivnih 22+12. Cibona je u 29. minuti imala i 58:43. No, Lovro Mazalin je vratio Goricu na 57:61, ali tada je Josip Bilinovac spremio dvije trice. Gorica je još jednom, ovaj put preko Borne Kapuste, pokušala zakomplicirati, stigla na minus pet, ali tada se ukazao Mateo Drežnjak.

- Trebala nam je ova pobjeda, jer ovo je bio dobar test. Do sada smo ili dobivali previše ili gubili onako kao protiv Zvezde. Ovo je bila utakmica po mom guštu, u kojoj smo cijelo vrijeme bili u stresu. Trebali smo je prelomiti još i ranije. Znali smo da će Gorica testirati naš šut, ali, kažem, bolje je ovako sa stresom - kazao je Cibonin trener Ivan Velić dodajući koju riječ i o Roku Prkačinu: - Ide on putem kojim smo znali da treba ići, strpljivo i radišno.

Inače, kao promjene u igri Cibone o odnosu na prethodne utakmice valja reći da Kristijan Krajina nije ulazio, kao i da je Josip Bilinovac počeo u petorci (umjesto Tonija Nakića), a dobar dio utakmice igrao je i playa kad je Ronald Moore (bez poena za 19 minuta!) sjedio na klupi.

Mateo Drežnjak je u posljednjoj četvrtini otklonio svaku dvojbu u pobjedu. Stavio je tricu, koš-faul, jednom silovito zakucao...

- Važna nam je ova pobjeda da dobijemo na iskustvu, treba nam jačih utakmica i neizvjesnih završnica. Moje zakucavanje? Pa ne radim to baš često, posebno ne iz sunožnog naskoka, ne znam zapravo je li se to ikad dogodilo...

Prvi poraz svoje momčadi Josip Sesar je ovako opisao.

- Cibona je u obveznom dijelu izdominirala ovu utakmicu u odnosu na nas. Nismo uspjeli odgovoriti na njihovu agresivnost, posebno kad su je u nastavku još i podigli. Kao pozitivnu stvar iz ove utakmice izvući ću činjenicu da bi nekada, kad bi netko otišao protiv nas na 15 poena viška, to završilo s dvadeset, a sad smo se uspjeli vratiti i ostati unutar deset poena razlike.

I za kraj Krešimir Ljubičić je podvukao:

- Pripremili smo se za Cibonu najbolje što smo mogli, ali napravili smo neke pogreške koje su došle uslijed nedostatka ovakvih utakmica. Dijete sam Zagreba i čast mi je bilo igrati u ovoj dvorani, bilo je lijepo, a Cibona mi je bila i osobni motiv.

Cibona već u nedjelju odlazi put Bara, gdje je u ponedjeljak čeka Mornar u drugom kolu ABA lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 16:24