SANDRA SIMUNOVIC/CROPIX
Ozbiljna doselekcija

Nova sjajna vijest za Cibonu, nakon Planinića stiglo još jedno pojačanje: ‘Ovim klincima mogu biti vođa‘

Vukovi nakon dolaska Darka Planinića, riješili i pitanje playa, pod Toranj se vratio Amerikanac
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 03. prosinac 2020. 16:02

Cibona je napravila ozbiljnu doselekciju,jer dva igrača koji su pod Toranj stigli u posljednjem tjednu, oba povratnika pod Toranj, i te kako će popraviti krvnu sliku momačdi kojom ravna Ivan Velić.

Dakle, nakon što su Vukovi dogovorili Darka Planinića, a on će pravo nastupa imati odmah u HT Premijer ligi i nakon 10. siječnja u ABA ligi, u četvrtak je postao služben i drugi brak Cibone i Scottieja Reynoldsa, danas 33- godišnjeg Amerikanca koji je u sezoni 2016./17. ostavio sjajan dojam igrajući za Cibonu.

Reynolds je ostao u kontaktu s Marinom Rozićem, danas sportskim direktorom Cibone, nekada suigračem i znao je Rozić da Reynolds krajem studenog dolazi u Zagreb, kojega jako voli, u privatni posjet. Kako su pod Tornjem ionako bili nezadovoljni onime što pruža Ronald Moore, odmah je pala ideja da Reynolds, dok je u Zagrebu, i trenira s momčadi, a sve u cilju ne bi li ga se privolilo na novi ugovor. I premda se u sve umiješala korona, Reynolds je doista posljednjih dana trenirao s Vukovima i već će sutra od 20 sati, kada se nastavlja ABA lige s domaćinstvom FMP-u, Reynolds biti u momčadi Cibone!

- Scottie se vratio doma jer voli Zagreb, voli Cibonu i drago nam je što je opet s nama. Doveli smo ga da uz njega i Darka postanemo čvršći, organiziraniji i vjerujemo da će ovim mladim igračima biti potpora kakvu trebaju kako bi se razvili i kako bismo skupili što više pobjeda. Pričali smo s njim o projektu razvoja mladih igrača koje imamo i htio je doći i biti ta iskusna figura koja će im pomoći da stasaju - rekao je direktor kluba Domagoj Čavlović.

Zadovoljan je i Ivan Velić.

- Potpisali smo Scottieja koji je s nama već neko vrijeme. On i Planinić će nam dati puno na kvaliteti ekipe. Trebat ćemo malo i biti oprezni jer obojica imaju pauzu od igranja utakmica. Bit ćemo i strpljivi, polako se dizati u formi i biti najbolji kada to bude najpotrebnije! Odmah nas čeka teška utakmica protiv FMP-a. Imamo svi neke svoje probleme, FMP sigurno mjesec dana nije odigrao službenu utakmicu. U ovoj reprezentativnoj pauzi su bili svi skupa i to im je olakšavajuća okolnost, s druge strane mi smo tu doživjeli neke promjene. Prkačin i Drežnjak su bili u reprezentaciji, stigao je Reynolds koji je prvotno bio u samoizolaciji i na treningu je došlo do neke sitne ozljede tako da ćemo još vidjeti hoćemo li ga koristiti.

Reynolds, koji je od odlaska iz Cibone igrao za Zenit, Olimpiju, Hapoel Holon, Larisu, a zadnji je angažman imao u Strasbourgu, biranim riječima govorio je o Ciboni. Inače, Cibona mu nije prvbi klub u koji se vrača, u Hapoel Holono bio je čak tri puta!

- Sretan sam što sam se vratio u klub koji mi puno znači! I dalje imam dobre odnose s ljudima u klubu i u Zagrebu i baš sam sretan što sam dobio priliku da se vratim. Sviđa mi se kako je posložena ekipa. Imamo kombinaciju mlađih s iskusnijima. Nadam se da ću im svojim iskustvom biti vođa i pomoći najbolje što mogu. Za trenera imam jako puno poštovanja i čast mi je što mogu igrati za ovakvog trenera. Spreman sam prionuti na posao i jedva čekam da se pokažemo na terenu.


- Pripremili smo se i protiv FMP-a idemo na pobjedu. Ono što sam još mogao vidjeti na treninzima je kako su ovi dečki borbeni, željni pobjeda. Nadam se da ćemo to pokazati i sutra.

Sa Scottiejem će biti to lakše. Znate kakav je on igrač; ako treba ići po koš, otići će, ako se, pak, igra utakmica u kojoj treba podijeliti deset asista, on je u prvom mandatu pod Tornjem pokazao kako je toliko u stanju isporučiti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 00:40