Marin Rozić
 Damjan Tadic / CROPIX
A-1 LIGA

OSLABLJENI ZAGREB PAO U TRNSKOM Cibona uvjerljivo slavila u gradskom derbiju, sve je bilo gotovo kad je ušao Rozić

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 10. siječanj 2017. 21:06

Zagreb - Cibona 70:90 (27:25, 13:25, 19:20, 11:20)

ZAGREB SŠD Trnsko. Gledatelja 500. Suci: Pejić, Prpić, Galiot.

ZAGREB: Majcunić 2, Junaković 15 (6-6), Perić, Vitali 1 (1-2), Majić, Vlaić 10 (0-1), Božić 19 (8-11), Batur 15, Marčinković 6, Palokaj 2. TRENER: Danijel Jusup.

CIBONA: Uljarević 3, Šakić 19 (9-10), Marinelli 8, Marić 18, Ćorić 2, Bošnjak, Rozić 12, Ljubičić, Sulejmanović 4, Slavica 10, Joksimović 2, Gospić 12 (4-4). TRENER: Damir Mulaomerović.

-----------------------------------------------------

Bila je to vrlo prosješna izvedba dva nekad ljuta suparnika. Zagreb dosta oslabljen, sa samo 10 igrača, od kojih su neki i juniori, Cibona doduše brojnija, ali također s igračima načetim virozom. Zapravo, loša partija, nažalost, pred TV ekranima. Još kako-tako u prvoj četvrtini, Zagreb je tu nešto pokušavao, Luka Božić, prvo ime košarkaša iz Trnskog u tih prvih 10 minuta ubacio je 15 poena, no kada je u drugoj četvrtini Damir Mulaomerović u igru uveo Marina Rozića, igra Mrava se potpuno raspala.

Božić u drugoj četvrtini nije ubacio niti poena, Rozić je za 7,5 minuta ubacio njih devet, bio glavni kreator serije Cibone od 12:2 u prvih pet minuta druge četvrtine i tu je zapravo priči bio kraj u ovoj utakmici. Kasnije se ponešto nadovezao i Marić, svoje je ubacio i Šakić, dok je s druge strane u domaćoj momčadi pavle Marčinković ostao dužan, ubacivši po tri poena u svakm poluvremenu. Kasnije će trener Jusup dosta rezignirano ustvrditi:

- Možda smo i imali kakvu-takvu šansu u prvom dijelu, no ulaskom Rozića Cibona je dobila na sigurnosti, a u našim redovima kao da nije bilo dovoljno vjere da se može dobiti takav suparnik. Nama dosta teško ide protiv protivnika iz višeg ranga kao što je Cibona. Također, bili smo dosta inferiorni u skoku i na kraju je Cibona zasluženo slavila.

Skok koji Jusup spominje doista je bio na strani Cibone od samog početka, na kraju su Vukovi sakupili 38, a Zagreb 22.

Trener Cibone Damir Mulaomerović, koji je neke od svojih boljih partija prošao baš u Trnskm u dresu Zagreba, pohvalio je izvedbu svojih pulena:

- Pribojavali smo se ove utakmice jer je dosta igrača pod virozom, konkretno Sulejmanović do posljednjeg trenutka je bio neizvjestan za utakmicu. Također, znam dobro što može Zagreb i baš zato nismo htijeli prepuštati slučaju. Svi su moji igrači pokazali puno želje i htijenja u ovoj utakmici, potvrdili odličan pristup, a Rozić nam je dao i dodatnu energiju koja nam je trebala. Protiv Zagreba koji igra s četiri niska igarča nije lako igrati. Nas već danas (srijeda) očekuje novi susret, gdje ćemo proširiti roster sa Žorićem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 02:15