RANKO SUVAR Cropix
USPJEŠAN DEBI

Pobjednički povratak Krune Simona u hrvatsku košarku! Bolju lokaciju za poseban dan nije mogao poželjeti

Mulaomerović je često rotirao Simona, a prve poene upisao je u šestoj minuti druge četvrtine
Piše: SNObjavljeno: 07. listopad 2022. 21:05

Bosco - Cedevita Junior 74:84 (15:23, 18:27, 22:19, 19:15)

ZAGREB - SŠD Boško Božić-Pepsi. Gledatelja: 500. Suci: Gracin, Tomić, Vukojević.

BOSCO:Krajnović 7k, 5s, Katura 10k, Primorac 14k, 5s, 4a, L.Babić 8k, 5s, Jurič 10k, Matić 10k, 4s, 2a, Kuzmanović 2k, 3a, Šljivarić 2k, P.Babić 8k, 5a, Radulović 2k, Čović, Krapić

CEDEVITA JUNIOR: Mustapić 4k, 2a, Marčinković 5k, 5s, Simon 9k, 6s, 3as, 4il, Batinić 18k, 5s, 8a, Lončar 4k, Kučić 14k, 2a, 5il, Rašić 6k, Ciani 7k, 11s, Serdarušić, Vrgoč 14k, 8s, Šabić 3k, 3s.


Piše: Ivan Alaupović

Svi su u Trnskom s nestrpljenjem iščekivali povratak Krune Simona koji se nakon 10 godina vratio u hrvatsku košarku. I to u kvart gdje je od 2002. do 2012. igrao u dresu KK Zagreba. Za naš je list otkrio kako je na stolu nekoliko ponuda. Od one Efesove, preko kombinacije s odlaskom u Ljubljanu, ali Kruno je želio samo jedno, Zagreb. Tu se tri kluba natjecala tko će privoljeti Simona. U kombinaciji su bili Cibona i Dinamo, a Simon je napokon odabrao Cedevitu Junior.

image
RANKO SUVAR Cropix

I nije mogao poželjeti bolju lokaciju za svoj debi u ovome dresu, od one u kojoj je stekao svoje prve korake. Važnu je ulogu odigrao u 84:73 pobjedi protiv Bosca (ubacio im je devet poena) koji je dobro ušao u utakmicu, ali nisu imali lijek za Batinića koji je već u prvom poluvremenu utrpao 15 koševa i još uz to pet asistencija. I činilo se da će isto tako nastaviti u drugom poluvremenu, ali je u trećoj i četvrtoj četvrtini zabio samo tri poena i dodao isto toliko asistencija za svoje suigrače. Kod Bosca se posebno istaknuo Primorac koji je zabio 14 koševa i dodao tome 4 asistencije, a valja istaknuti i dobar nastup 18-godišnjeg Andreja Matića koji je za Bosco postigao 10 poena.

Mulaomerović je često rotirao Simona, a prve poene upisao je u šestoj minuti druge četvrtine kad je potegnuo tricu i doživio glasni pozdrav navijača. Iz četvrtine u četvrtinu samo se dodatno povećavalo vodstvo Cedevite Junior, a na koncu se sa 17 koševa prednosti otišlo na odmor. U trećoj se četvrtine potpuno raspištoljio Ivan Vrgoč koji je zaredao tri trice i doveo ih u jednom trenutku na najveće vodstvo na utakmici od +19. Njegova je trica za 81:69 dvije minute prije kraja utakmice bila možda i odlučujuća taman u trenutku kad je Bosco uspio držati jednoznamenkasti zaostatak koji su napravili u zadnjoj dionici utakmice. Dobili su vjetar u leđa kad je Luka Katura nešto manje od pet minuta prije kraja spustio na devet koševa razlike i erupciju oduševljenja u dvorani u kojoj je publika smatrala da Bosco može iznenaditi. Međutim, Mulaomerović je nastavio još rotirati, puno je novih lica pa je i logično da se igrači tek međusobno prilagođavaju jedni na druge, ali ipak je iskustvo presudilo i donijelo Cedeviti Junior prvu pobjedu u prvoj utakmici u ovoj sezoni HT Premijer lige.

image
RANKO SUVAR Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 16:28