Tomislav Cvitković
 JURE MISKOVIC/CROPIX
Najugodnije iznenađenje

Prava senzacija u 5. kolu, Sonik-Puntamika u Jazinama skinula momčad Splita!

Košarkaši Sonik Puntamike su u 5. kola PH kao domaćini u dvorani Jazine svladali Split sa 80-77
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 14. listopad 2020. 21:11

Sonik – Puntamika – Split 80:77 ( 23 : 13, 20:28 , 20:9 ,17:27)

ZADAR – Dvorana " Jazine".

Gledatelja:18.

Suci: Kruljac , Gracin , Stanković.

SONIK-PUNTAMIKA: Jošić , Palčić(3) , Rašić(8) , Runjić(20) , Šarlija(10), Cvitković(26) , Vručinić(5) , Barbaroša , Zelanto , Keserović , Manojlović , Petani(8).

SPLIT: Perković((18) , Rebić, Gizdavčić , Perasović(2) , Marčinković , Perkušić , Šarić , Bajo(9) , Čampara(5) , Vranković(11) , Luković(13) , Mesiček(19).


Veliku senzaciju priredila je momčad Sonik – Puntamike, u Jazinama su skinuli momčad Splita, koja kroz cijelu utakmicu nije imala ni jedno vodstvo! I umalo se nije govorilo o sportskoj nesreći jer su zadnje minute ponudile pravu košarkašku dramu, koja je rezultirala slavljem hrabre Sonik – Puntamike.

Inače, zadarska momčad, odlično je krenula u utakmicu, bez imalo straha od suparnika kojeg se na sva zvona najavilo kao favorite. Međutim, slika na parketu izgledala je posve drukčije, jer su Splićani izgledali smušeno pored raspoloženog Tomislava Cvitkovića koji je "trpao" preko Josipa Vrankovića!

Onda je Marin Vručinić zabio " tricu" nakon što je Sani Čampara bio jednako uspješan nešto ranije. Ali, ni to nije previše pomoglo gostima, jer je njihov donedavni igrač Lovre Runjić puno toga uzeo u svoje ruke. I to jako uspješno, otvorio mu se šut, odlično je dodavao i Split je ozbiljno tonuo. Još da im se nije razigrao Darko Bajo bili bi u nemalim problemima u koje ih je pak uveo Cvitković, jer je na otvaranju druge dionice pogodio za 12 viška! Shvatili su igrači Splita kako nemaju pravo u glavi razmišljati po onoj " lako ćemo", pa su ih Toni Perković, Darko Bajo i Blaž Mesiček odveli do poravnanja rezultata 33:33 u 18. minuti. Nije dugo trajalo! Pod njihovim obručem dobar posao u korist domaćina radio je Marino Šarlija! Uzvratio mu je dijelom Vranković, pa se u treću dionicu ušlo sa svega dva viška u zbroju Sonik – Puntamike.

I opet je Runjić imao svoje minute, tako da se susjedna klupa ozbiljno tresla u trenucima kad je imao loptu. Cvitković je također nastavio po starom, zabio pet poena u nizu, nedugo kasnije s jednim slobodnim bacanjem odveo Zadrane do 59:44. dvije minute prije isteka treće četvrtine. Imali su gosti dobar vjetar u leđa tricama Marka Lukovića i Mesičeka, serija Splita nastavila se odmah u začetku zadnje čevrtine, napravili su seriju 8:0, te se rezultatski približili. Dva koraka unatrag napravili su nakon dvije zadarske trice, Petanija i Cvitkovića, kasnije je Runjić izvrsno zakucao u kontri za održavanje dvoznamenkaste prednosti! Ostalo je nepunih pet minuta do kraja, " zeleni" kao da su se prepali "žutih" u crnim dresovima, momčad Gripa krenula je čvrćće u obrani, u napadu smišljenije i za 54 sekunde spustili se do 71:67, uz jedno atraktivno zakucavanje Vrankovića. Potom su Luković koji je tri puta bio precizan s crte slobodnih bacanja i Perković s "dva plus jedan" došli do 77:55.

Runjić je na drugoj strani ubacio jedno od dva bacanje. Ostalo je 17 sekunda, Perković je nastojao poravnati omjer, nije uspio, pa je Runjić pononovno dobio slobodna. I opet mu je zadrhtala ruka jednom, drugi put nije. Mesiček je produljio dramu...Ali je Dino Palčić pogodio jedno slobodnom dok je Luković gotovo s centra pokušao pogoditi za produžetak. Nije uspio....

Tomislav Cvitković sa 26 i Lovre Runjić sa 20 koševa bili su najbolji kod domaćih, dok su Blaž Mesiček sa 19 i Toni Perković sa 18 poena predvodili goste.

Sonik Puntamika sada ima omjer pobjeda i poraza 4-1, kao i Cibona, koja je u Sinju bila bolja od Alkara sa 99-66, te Zadar koji je kao gost nadigrao Vrijednosnice Osijek sa 78-69, dok je Split pao na 3-2.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:58