Roko Prkačin

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
HT PREMIJER LIGA

Prekinut crni niz: Cibona nakon 10 uzastopnih poraza pobijedila Splićane sa 22 poena razlike!

Glatka Cibonina pobjeda stigla u teškim danima u kojima se koprca klub
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 08. prosinac 2021. 20:29

Cibona - Split 82:60 (19:19, 15:9, 23:15, 25:17)

ZAGREB Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja 200. Suci: T. Hordov, Vovk i Katić.

CIBONA: Popić, Radovčić, Vranković, Mustapić 3s, Prkačin 18p, 8s, 5il, Gegić 20p 5a, Majcunić, Gnjidić 7p, 7s, 7a, 6ol, 4il, Branković 12p, 8s, Drežnjak 15p, 4s, 3a,3il, Reuvers 4p, 5s, Nakić 5.

SPLIT: Preković 14p, 3s, 4a, Kedžo 2p, 3il, Runjić 11p, 4s, Žganec 5p, 3a, Vuko 2p, 5s, 4il, Čampara 7p, 3s, 3a, Perkušić, Bajo 12p, 3s, 4il, Kovačevič 4p, 3il, Barič 3p, 3s, 3ol.


Nitko ne može Cibonu svladati 11 puta uzastopno. Bila je to mantra koju su Vukovi donijeli na parket Draženove dvorane u sudaru sa Splitom, koji je u Zagreb došao pokušati. Dobiti 11. uzastopnu utakmicu. Ali, da su za tako mogli imati šanse, morali su odigrati barem nešto nalik na onih prethodnih deset utakmica u kojima su redom pobjeđivali Cibonu. Glatka Cibonina pobjeda stigla u teškim danima u kojima se koprca klub, u danima u kojima se u subotu dogodio sramotan poraz od Alkara, pa je Vlada Jovanović bio blizu da sam odustane od vođenja Cibone, no u međuvremenu, kad su se u klubu već ponadali daće trener koji ima fiksan ugovor na dvije i pol godine sam sam skupiti stvari, krenulo se pregovarati o raskidu, a Jovanović sada želi naplatiti sve. I ono što nije niti zaradio.

Pa je vodio Cibonu kontra Splita i dobio ovom utakmicom pojas za spašavanje. Za sada se drži na klupi, iako će pregovori i dalje trajati kako se može čuti. Ili će se čekati do prvog sljedećeg "Alkara"...

Jedini problem za Cibonu u srijedu bio je šut za tri poena u prvom poluvremenu. Kad je Srđan Subotić shvatio da bi to mogla biti njegova šansa, postavio je i zonsku obranu u prvom dijelu, provocirajući Cibonin šut, a Vukovi su šutirali skromnih 1-12. Međutim i s takvim su šutom stigli do prednosti na velikom odmoru od 34:28.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Razlog je ležao u ogromnoj visinskoj razlici koju je posjedovala Cibonu i koju je znala koristiti. Ne samo na visokim pozicijama, već i na vanjskim, jer je Amar Gegić donosio igrom leđima prema košu dubinu u napadu Vukova, za njega tu nije bilo rješenja u Subotićevoj rotaciji, koja je u Zagreba bila uskraćena igranja ozlijeđenog Roka Ukića i još nespremnog Josipa Jukića.

Kad je Cibona otvorila nastavak tricom Roka Prkačina, i ubrzo pobjegla na više od deset poena prednosti bio je to jasan signal kako će Vukovi projuriti nastavkom. U tome je pomogao i šut za tri poena, jer je Cibona u drugom dijelu, puno opuštenije, i daje moćna u skok igri, šutirala 6-12 za tri poena. Imala je na koncu i 42 skoka, Split je ostao na 31.

U toj partiji Vukova nekoliko je ljudi odradila strašan posao. Amar Gegić je ubacio 20 poena, radio razliku na niskom postu i podijelio je pet asista, Roko Prkačin ubacio je 18 poena, uz osam skokova, Danko Branković je uz 12 poena, uhvatio i osam lopti, a Mateo Drežnjak je uz 15 poena, dodao po tri skoka i asista. Lovro Gnjidić je bio, pak, na sedam poena, sedam skokova, sedam asista i šest osvojenih lopti.

- Odigrao je odličnu obranu, bio je u stavu, držao je napad. On je momak od 20 godina, od njega puno očekujemo.

Tako je Vlada Jovanović pričao o svom playmakeru, a o utakmici je dodao i ovo. Iznervirao se na opasku klupskog glasnogovornika koji je kazao da su upisali pobjedu nakon serije poraza. Mislio je od valjda od Splita, a Jovanović je shvatio da se, valjda, mislilo na tri vezana poraza (FMP, Alkar, Zvezda) koji su prethodili ovom meču.

- Mnogo je važnije da se broje neke druge stvari.

OK, nisu za trenera ovo laki dani.

- Bili smo kvalitetniji, bolje smo izgledali, iako smo bili umorni od puta. Imali smo problema sa šutom, ali znali smo gdje naša prednost, bili smo čvrsti i pametni.

O prekidu crnog niza sa Splitom je dodao:

- Uvijek je lijepo pobijediti, govorio sam i poslije nekih poraza da će doći vrijeme kad ćemo pobjeđivati. Ima se još puno za igrati, srest ćemo se sa Splitom još nekoliko puta do konca sezone.

Da, rekao je poneku i o onom porazu od Alkara.

- U sportu je sasvim normalno da se napravi kiks, ponekad slabiji pobijedi bolje i to je draž sporta. Da se to ponekad ne dogodi ne bi se trebalo niti igrati. Razumijem i da e neki porazi shvate tragično. No, računi se svode na kraju. Uostalom, pogledajte koliko je momčadi koje su imali puno igrača u reprezentacijama odigralo slabije nakon stanke. Nije to izgovor za našu lošu utakmicu u subotu, ali sve je to utjecalo. Taj poraz je za nas lekcija - zaključio je Jovanović, koji je još uvijek Cibonin trener.

Srđan Subotić, Splitov trener ovako je objasnio glatki poraz svoje momčadi.

- Nismo mogli odgovoriti energijom na ono što je radila Cibona, U jednom je trenutku je Cibona ubacila u dvije brzine više i mi to nismo mogli pratiti.

Već za dva dana, Cibona će u Veliku Goricu, a Split će dočekati Furnir.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:18