Vladimir Anzulović

 LUKA GERLANC/CROPIX
NOVI TRENER NA VIŠNJIKU

Promjena na klupi Zadra: ‘S obzirom na to da je ovo stresno, a i na temperament, ovo je najbolje rješenje‘

Aktualni prvaci Hrvatske u završnicu sezone kreću s novim glavnim čovjekom na klupi
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 10. svibanj 2022. 16:46

U Košarkaškom klubu Zadar osjetili su potrebu otvoreno krenuti prema javnosti s ciljem pojašnjena zbog čega je momčad zaredala šest poraza, koji su očekivano donijeli ljutnju među navijače.

U fokusu je, kako su istaknuli direktor Željko Žilavec i sportski direktor Zvonimir Ridl, objektivno i realno sagledati postojeće stanje...

- Zatekao sam situaciju gdje smo bili bez prvog trenera, što je izuzetno neugodno, nikad tako nešto nisam vidio. Bez trenera Vladimira Anuzulovića ne bismo ostali u ABA ligi, čekali smo njegov povratak koliko god smo mogli, međutim ostali smo do kraja sezone bez njega. A to je ogroman problem za momčad. Ostali smo na pomoćnim trenerima, koji su preuzeli ulogu glavnih, i zahvalan sam im jer momci rade 14-15 sati, ne vide ni obitelji. Rade posao korektno kao i igrači - kazao je Ridl, ne bježeći ni od jednog problema, kao ni pitanja javnosti.

K tome, nemir je u Višnjik donio i dolazak policije u klub zbog prozivki za kaznena djela.

- Ne možemo izbjeći i staviti pod tepih objektivne probleme, u svojih 35 godina bavljenja košarkom nikad nisam imao problema s policijom. Bio sam u šoku kad sam vidio policiju u klubu, to ostavlja traga na momke, razni pozivi i što sve ne! Što se tiče šest utakmica zadnjih, išli smo uvjetno na spuštanje forme, željeli dati prostora mladima. Protiv Cibone smo branili plus 28, što je bio i teret za momčad, ali smo uspjeli. Poslije toga dogodile su se i neke ozljede, prije toga do kraja sezone ostali bez Domagoja Vukovića, koji je važan u rotaciji, jednu bez Pavla Marinkovića i Justina Cartera. A to je puno jer nismo uspjeli dovesti "combo guarda", kojeg je Anzulović tražio i što je bilo odobreno pa stornirano - misli Ridl koji se okrenuo prema momčadi.

- Poslije svega ovoga momčad izvanredno trenira, shvatili su ozbiljnost situacije. Prošle godine pokazali su da su pobjednici, imali smo par sastanaka, razgovarali smo, osobno, kao i trener. Vjerujte mi, vrhunski rade u ovim uvjetima. Vjerujem u momčad, nadam se i vjerujem da ćemo doći do finala, a onda se pohrvati i nadam se ponoviti uspjeh iz prošle godine - optimističan je Ridl i okrenuo film prema navijačima.

- Hvala navijačima koji vjeruju u nas i dolaze na utakmice, svima bude teško, nadam se da će doći, razumijem ih kad se ljute, viču, jer i ja to radim kad vidim da ne ide kako spada. Nadam se da nas neće napustiti i da ćemo svi zajedno izvući ovu sezonu i veseliti se na kraju - kazao je Ridl istaknuvši kako se treninzima vratio Justin Carter.

Ostali su, kaže, zdravi i spremni za Zabok kako bi povratili vjeru u sebe i vratili se na pobjedničke staze.

Riječ je preuzeo Željko Žilavec, direktor kluba koji je govorio o financijskom stanju...

- Radimo na tome da se situacija sanira što prije, optimist sam i mislim da ćemo taj dio vrlo brzo realizirati, tako da bi mogli u završnicu ući s puno većim zadovoljstvom i motivima i vjerom u kraj sezone. Dugovanja prema igračima su dvije rate, nije dobro, ali u HT Premijer ligi ima kašnjenja i dvije i tri rate, ali se ne diže toliko negativa, u nas odmah kao na giljotini. Želimo biti transparentni, igrači želim da nam vjeruju. Mislim da će biti dobro - kazao je Žilavec i pojasnio situaciju oko Vladimira Anzulovića...

- Srđan Heblich je prvi trener, a zbog Anzulovićevih zdravstvenih razloga morali smo to privesti kraju i dogovorili se da više ne može sjediti na klupi. S obzirom na to da je ovo stresan posao, a i na njegov temperament, ovo je bilo najbolje moguće rješenje - zaključio je Žilavec, kojeg je dopunio Ridl istaknuvši kako je ranije, dok je radio kao agent, bio svjedok kako je Zadar najredovitiji platiša što mu, kaže, potvrđuju i drugi agenti s kojima kontaktira.

Za podsjetnik, Anzulović je u Zadar stigao u listopadu zamijenivši Ivana Perinčića poslije lošeg ulaza momčadi u sezonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 07:27