Luka Božić

 ZVONKO KUCELIN/KK ZADAR
OVO SU ČEKALI

Prvak Hrvatske razveselio navijače, najbolji igrač u regiji konačno potpisao novi ugovor

‘Bilo je i boljih ponuda, ali odlučio sam ostati zbog trenera, ekipe i sinergije s navijačima‘
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 17. kolovoz 2023. 14:39

Nešto više od dva mjeseca otkako je osvojen naslov prvaka Hrvatske, Košarkaški klub Zadar uprizorio je predstavu za javnost, odnosno, svečano je potpisan ugovor s Lukom Božićem, čime je praktički i tinta osvanula na mjestu gdje su priželjkivali ne samo u klubu, nego i navijači.

- Svi smo svjedoci duge priče oko Luke koja je za nas svih bila nekakav cilj jer je bio nositelj svih naših uspjeha prošle sezone. Uložili smo dosta napora i zahvaljujemo se ljudima koji su nam pomogli kako bi došlo do realizacije potpisa ugovora. Luki želim svu sreću u ovoj sezoni - kazala je vršiteljica dužnosti direktorice, Vana Dundov, zapravo ponovila samo ono što već ranije imali prigodu napisati, odnosno pročitati u klupskom priopćenju.

Onda je kratku, vrlo kratku izjavu ponudio sam Božić...

- Iznimno mi je drago da ću biti još jednu godinu u Zadru, već četvrtu sezonu sam tu i osjećam Zadar kao drugi dom. Nadam se što boljim igrama i da nećemo nervirati navijače.

Luki smo postavili pitanje iz kojeg razloga se dugo čekalo na zaključivanje priče, odnosno ugovora, ako mu je Zadar toliko prirastao srcu, k tome, navodno je bilo i drugih izdašnijih ponuda.

- Nisu se sve stvari posložile kako smo htjeli, morali smo doći da toga da obje strane budu zadovoljne, zbog različitih stvari - rekao je Božić koji je na daljnji upit, je li riječ o financijama samo ustvrdio:

- Ne bih o detaljima.

Što je bilo s tim boljim financijskim ponudama?

- Je, bilo je financijski boljih ponuda, ali odlučio sam ostati zbog trenera, ekipe i sinergije s navijačima.

Božić je pak dobio i pitanje zašto kroz proteklu sezonu nije davao intervjue zadarskim novinarima koji kao i on imaju svoju radnu obavezu radi javnosti, iako je bio nekoliko puta od svih zamoljen, nije se odazvao. Uostalom, dva dana prije "pressice", Luka je puno toga više kazao za jedan inozemni portal, nego je to govorio u izravnom kontaktu na Višnjiku.

- Radim onako kako mi u klubu kažu – odgovorio je Božić i osvrnuo se na ciljeve.

- Uvijek ima prostora za napredak. Ne mogu kazati što ćemo osvojiti, nadam se da ćemo biti konkurentni i probati pobijediti svaku utakmicu. Kako će biti, ne mogu ništa obećati - zaključio je Božić.

Na kraju se novinarima obratio i sportski direktor Denis Pleslić.

- Potpisom Luke Božića zatvorili smo roster za novu sezonu. Od početka nam je cilj bio da zadržimo nositelje igre, u tome smo uspjeli i zato sam zadovoljan. Ciljevi su nam da budemo konkurentni u svim natjecanjima te podignuti igru na veću razinu. U ABA ligi smo zauzeli sedmo mjesto, što je bio izvrstan rezultat pa očekujemo da će se u ovoj sezoni ići u istom pravcu, pokušat ćemo biti dominantni u utakmicama ili ih barem držati živima protiv bilo koga do samog kraja - kazao je Pleslić.

Na konkretan upit je li korak naprijed, šesto mjesto u ABA ligi onda označeno kao uspjeh ako se zadržalo manje-više istu momčad, sportski direktor nije dao odgovor. Zato je kazao kako je proračun za momčad 523 tisuće eura neto, međutim, nije bilo govora o bruto iznosu, što uvelike podiže izdatke. Uz sve, u taj iznos nije uračunata plaća trenera Danijela Jusupa, kao ni njegovih pomoćnika, ali ni troškovi smještaja, prehrane i korištenje automobila.

Tko je pak pomogao da se Božićev ugovor financijski zatvori, pitao je kolega i zašto su sponzori željeli ostati anonimni? Odgovor v.d direktorice bio je da su oni tako željeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. srpanj 2024 23:44