BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
FANTASTIČAN DVOJAC

Radovčić i Bundović nosili Cibonu na ‘svom‘ Baldekinu, na kraju se ozlijedio junak utakmice

Radovčić je tricama ubijao svaku nadu domaćih, zahvaljujući njemu Cibona je zatvorila utakmicu
Piše: Davor Trutin, Val KraljevićObjavljeno: 02. ožujak 2024. 22:09

Šibenka - Cibona 75:89 (12:28, 18:18, 20:18, 25:25)

ŠIBENIK - Dvorana Baldekin. Gledatelja 1300. Suci: Vulić, Jurčević i Mjeda.

ŠIBENKA: Klarin 20p, 3s, 3a, Howard 2p, 6s, Babić 30p, 8s, Foreman 19p, 7s, 2a, Topolović 2p, 7s, Škugor, Perković 2p, 10s, Brajković.

CIBONA:Radovčić 28p, 5s, 8a, Perasović 20p, 7s, Majcunić 6p, 3s, 2a, Aranitović 10p, 6s, 3a, Bundović 24p, 9s, 4a, Crnogorac, Federber 1p, 1s, Bandov, Krizmanić, Kujundžić.

Cibona je prošla neokrznuta kroz krcati Baldekin, i na krilima fantastičnog dvojca Radovčić - Bundović ostavila Šibenku bez šansi za šesto mjesto prije trećeg kruga Favbet Premijer lige. U sjajnoj atmosferi gostujuća momčad uspjela je sa petoricom seniora dobiti također desetkovanu Šibenku (bez Skorića, Pleadina, Lukića i Starovlaha koji nije imao pravo nastupa)

Šibenka je odigrala prvu četvrtinu za zaborav, s puno grča, olako i brzopleto potrošenih napada. Nije ih služio ni šut (4-16, trica 1-7). Brzo je trener Pandža izrotirao igrače, one na koje je mogao računati. S druge strane Cibona je ušla mirno, autoritativno, prednjačio je bivši Šibenkin igrač Bundović, koji je zabijao s vanjskih i unutarnjih pozicija. Zabili su Vukovi četiri trice iz sedam pokušaja, i kažnjavali sve (brojne) šibenske pogreške te poveli 22:8. Atraktivno zakucavanje Howarda samo je nakratko dovelo pun Baldekin do usijanja jer je sve otišlo do 16 razlike...

Nastavilo se u istom tonu i u drugoj četvrtini, Šibenčani su srljali iz greške u grešku, dok Cibona nije padala ni kada je Bundović otišao na mali predah. Kada se vratio otišli su Zagrepčani tricom Aranitovića s osam metara na 36:14 u 14.minuti.

Slabo su Narančasti branili i pick and roll igru Radovčića i Bundovića. Bivši Šibenkin tandem funkcionirao je skoro bez pogreške u gotovo savršenom prvom poluvremenu Cibone. Ipak, uspjeli su domaćini u završnici druge dionice povezati par preciznih napada, pogodili su tri trice, Klarin jednu i Foreman dvije, ali prednost gostiju se sporo topila. Minus 16 na poluvremenu još je bio dobar rezultat za domaće s obzirom na igru.

Puno bolje odigrali su Pandžini igrači u trećoj četvrtini, od obrane u kojoj su uspjeli u dva navrata zaustaviti Bundovića na niskom postu, dok su Foreman i posebice Babić koji je jedini donosio poene iz reketa, počeli zabijati u nizu. Spustila se šibenska momčad u dva navrata na -9, imala nekoliko prilika i više smanjiti minus, ali Foreman je želio brzinskim tricama sve riješavati pa je Cibona uoči zadnjih 10 minuta imala pristojnih +14.

Pokušala je Šibenka u posljednjoj četvrtini na krilima navijača napraviti novi udar, stigli su kontrom i polaganjem Klarina na -9, ali maestralni Radovčić je tricama ubijao svaku nadu domaćih, i upravo zahvaljujući njemu Cibona je brzo odlepršala na 78:62 i mirno zatvorila utakmicu.

Minutu i po prije kraja - nakon pete ubačene trice - ozlijedio se junak utakmice Krešimir Radovčić (zglob).

Dodajmo na kraju da Baldekin odavno nije bio ovako ispunjen…


DINAMO - ALKAR 74:68 (22:28, 10:16, 20:8, 22:16)

ZAGREB - KC Dražen Petrović. Gledatelja 300. Suci: Hadžić, Terlević i Juraga

DINAMO: Nakić-Vojnović 9p, 6s, Rukavina, Vrgoč 2, Dugandžić, Majić 7, Mikšić 11p, 10a, Novačić 18p, 7s, Vučić 20p, 6s, Kraljević, Garafolić 7p, 6s, Pavlic.

ALKAR: Alok 2, Anderson 16p, 8s, 4a, Blatančić 14p, 8s, 6a, Pavela, Nazor, Matulina 9p, 4s, Boban 5, Marčinković 8p, 7s, Tomašević, Vučić 14p, 5s.

Nakon reprezentativne pauze i Kupa vratila se Favbet Premijer liga koja je u 22. kolu donijela izuzetno zanimljivu utakmicu u kojoj su košarkaši Dinama teškom mukom svladali Alkar koji od dolaska Damira Milačića igra preporođeno.

Iz agresivne obrane predvođene Pavlom Marčinkovićem košarkaši Alkara na startu su dolazili do laganih poena, a upravo je Marčinković zabio tricu za najvećih plus 12 (7:19). Na gostujuću seriju od 9-0 odgovorili su domaćini sa sedam vezanih poena pa je bio dojam da Dinamo lagano preuzima inicijativu. Ulaskom Maksima Matuline Alkar je ponovno podigao agresivnost te je svaka "ničija lopta" bila u rukama Matuline. Kako se iz dobre obrane uvijek vrati, tako je tricama Hrvoja Vučića i Trevantea Andersona sa zvukom sirene Alkar vratio +12 za kraj prvog poluvremena.

Iako šut i dalje nije služio igrače Dinama, znatno su podigli agresivnost u obrani te se nakon nesportske na Ivanu Vučiću, potom i trice, uz prekršaj, Ivana Tvrtka Majića vraćaju u utakmicu. Alkar je u prvih sedam minuta drugog poluvremena ubacio svega dva poena, dok se u posljednju četvrtinu ušlo s 52:52.

Tricu za prvo vodstvo Dinama zabio je Vučić, devet minuta prije kraja utakmice. Ušlo se u egal završnicu u kojoj se igralo "koš na koš". Sinjski Amerikanac Anderson promašio je čak šest slobodnih bacanja, ubrzo mu se s tri promašena priključio i Blatančić. Bili su to skupi promašaji da bi se u gostima pobijedila jedna ekipa kao što je Dinamo. Kasnije su Mikšić i Vučić, svaki s pet poena u nizu, dali Dinamu zraka, pečat na pobjedu tricom je stavio Ivan Novačić.


CEDEVITA JUNIOR - ZABOK 102:68 (30:22, 26:15, 22:17, 24:14)

ZAGREB - SŠD Boško Božić-Pepsi. Gledatelja 200. Suci: Gracin, Galić i Katić.

CEDEVITA JUNIOR: Bogdanović 11p, 4a, Ogrizović 1, Rašić 6p, 8s, Karačić 14, Jelić 22p, 5a, Allen 17p, 8p, Serdarušić 17p, 12s, 5a, Mršić 2, Batinić, Bilić 12.

ZABOK: Sikirić 2, Neal 11p, 5a, Cinac 12, Tomić 3p, 5s, Šustić, Savić 16, Črnjević 5p, 6s, Rebić 11p, 6s, 7a, Borovčak, Cvitanović, Buljević 8p, 5s.

Košarkaši Cedevite Junior razbili su Zabok koji u niti jednom dijelu utakmice nije bio dorastao protivnik. Vitamine je do visoke pobjede predvodio Martin Jelić.

Ovaj dvoboj donio je i okršaj Ivana Karačića i Dina Cinca, dva krilna centra koja su posljednje vrijeme znatno podignuli formu. Tko će biti uspješniji pokazala je rana faza utakmice jer je Karačić već u početnih deset minuta bio na 11 poena. Cedevita Junior je znatno bolje ušla u utakmicu, a sjajnu šutersku formu iz kupa potvrdili su tricama Sandro Rašić i Martin Jelić za kraj prve četvrtine.

Drugu četvrtinu obilježila je odlična dionica mladog Tonija Bilića. Vezao je šest poena, između kojih je u obrani reagirao atraktivnom blokadom. Što je vrijeme više odmicalo Cedevita je bila sve goropadnija, dok Zabok jednostavno nije bio pravi, a da stvar bude gora po njih, ozljedu je obnovio Antonio Sikirić.

Odmah na početku drugog poluvremena Buljević i Cinac pokazali su Cedeviti Junior da utakmica još nije gotova pa je minutom odmora morao reagirati Damir Mulaomerović. To je urodilo plodom te je Cedevita Junior nastavila dominirati i graditi svoju prednost koja je u jednom trenutku iznosila 37 poena razlike.

POREDAK: Zadar 19-2, Split 18-3, Cibona 18-4, Cedevita Junior 15-7, Dinamo 13-9, Šibenka, Zabok 10-12, Dubrovnik 9-12, Dubrava 6-15, Alkar 6-16, DepoLink Škrljevo 4-17, Bosco 1-20.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 21:00