ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
TEŠKO VRIJEME U CIBONI

‘Rečeno mi je da ću u ponedjeljak 99 posto imati kompletnu momčad, doduše, tako je već jednom bilo...‘

Vukovi na teškom iskušenju kod Alkara, Cibona prvi put u Sinj ne dolazi kao izraziti favorit
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 07. listopad 2023. 12:44

Ništa se puno nije promijenilo u sportskoj sudbini Cibone ovoga tjedna u odnosu na onaj kad su se krenule igrati utakmice nove sezone. Ovaj tjedan ionako je protekao u nemuštom priopćenju odaslanom iz Cibone, na što je slijedio odgovor Hrvatskog košarkaškog saveza, koji je objasnio svoju poziciju i pri tome otvorio temu isplate jedne plaće sadašnjoj momčadi, uz nadu da će se pronaći način da se plate i dugovi lanjskoj momčadi, kako bi Cibona mogla dobiti registraciju za sve igrače.

Nakon toga je ostalo visjeti u zraku kako je Cibona uspjela platiti jednu plaću sadašnjoj momčadi kad je klupski račun bio u blokadi slijedom čega je klub ušao u stečajni postupak...

Ista postava kao sa Zadrom

Ali, vratimo se sportu ili onome što je ostalo od sporta. Cibonu čekaju dva iskušenja, prvo će na gostovanje u Sinju u subotu, dok je klub ipak uspio prebaciti FMP, utakmicu prvotno zakazanu za nedjelju, u ponedjeljak.

- U Sinj ide ona postava koja je odigrala meč sa Zadrom. Doduše, uspjeli smo registrirati Jurja Golemca, pa će on biti pridodan momčadi. Što se tiče utakmice ABA lige, koja je prebačena na ponedjeljak, imam informaciju da ćemo 99 posto igrati sa svim raspoloživim igračima, što znači i s Tomislavom Buljanom i Domagojem Proletom. Doduše, takvu sam informaciju imao i uoči utakmice protiv Borca, dok je jedino izvjesno da na službenoj stranici ABA lige u petak ujutro na popisu Cibone još nisu bila ta dva igrača - objašnjava Jakša Vulić, koji je od prve utakmice sezone ušao tešku zbilju oko kluba.

Ipak, krenimo s Alkarom koji će danas u Sinju od 19 sati dočekati Cibonu nakon što je u uvodnoj rundi PH odnio gostujuću pobjedu nad Dubravom.

- I za mene je to bio dosta iznenađujući rezultat, ali uopće ne treba sumnjati kako će Sinjane taj rezultat napuniti dodatnim samopouzdanjem i kako nas čeka teška utakmica. Ono što je evidentno, morat ćemo obratiti pažnju na tri Alkarova stranca, od kojih na parketu uvijek mogu biti dvojica, pa su tu Green i Bissainthe pod povećalom u vanjskoj liniji, jer preko njih ide kreacija i za njih se igraju izolacije. Nešto je olakšavajuća okolnost za nas što imamo informaciju da je važan Alkarov igrač Blatančić izvan stroja, pa niti domaćin neće imati širinu u svom rosteru - kazao je Cibonin trener.

No, tu širinu u rosteru, naravno nema niti Cibona. Osim dva igrača na koje ukazao Vulić, Alkar ima i centra Aloka, pa u minutama kad je on na terenu treba biti pažljiv, jer i to je igrač koji bi bez problema mogao pomoći i Vukovima u ovoj sezoni.

Sinjani sanjaju savršen start

Kako bilo, Cibona će zaigrati u subotu u Sinju s Krešimirom Radovčićem, Ivanom Majcunićem, Aleksandrom Aranitovićem, Ivanom Perasovićem i Domagojem Vukovićem, s time da će im pomagati s klupe klinci Josip Pavković, Niko Bandov i Juraj Golemac. Hoće li to biti dovoljno za upisati prvu pobjedu u novoj sezoni, tek treba vidjeti.

Vjerojatno je ovo i prvi put u povijesti da Cibona odlazi na gostovanje u Sinj bez da je pri tome izraziti favorit. U svakom slučaju Tihomir Mustapić je na klupi Alkara skroijio plan kako sezonu početi s dvije pobjede. Od kojih je jedna već upisana u gostima, druga bi bila domaća sa Cibonom. Bolje ne bi moglo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 16:47