Vrijednosnice Osijek (arhivska fotografija)

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
NEVJEROJATAN SLUČAJ

Samo u Hrvatskoj: ‘Zaboravljeni‘ klub na kraju slavio, finale igrano dvaput! ‘Ovo je amaterski, nestručno...‘

Da Vrijednosnice Osijek nisu reagirale, cijelo natjecanje bi bilo neregularno.
Piše: SNObjavljeno: 14. listopad 2022. 18:27

U hrvatskoj košarci je puno toga moguće pa tako i to da se jedan klub zaboravi u odigravanju Hrvatskog kupa.

Kako donosi portal Sportski kod, početkom listopada je u Đakovu odigrana završnica Kupa regije Istok u kojem je sudjelovalo devet klubova. U finalu je Marsonia pobijedila domaće Đakovo pa je povjerenik A2 lige Istok, Miroslav Kontrec, momčadi iz Slavonskog Broda dodijelio pehar i medalje. No, to nije bio kraj.

Naime, na vijest o održavanju završnice Kupa regije Istok reagirali su iz KK Vrijednosnice Osijek koji nije bio pozvan na tu završnicu. Odmah je organizirana utakmica između Osječana i Marsonije u kojoj su Vrijednosnice Osijek slavile sa 87:63 i tako postali pobjednici Kupa regije Istok.

O svemu su iz Vrijednosnica Osijek poslali i službeno priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

nakon što je HKS-ov povjerenik A2 Lige Istok, Miroslav Kontrec 02.10.2022. godine u Đakovu dodijelio KK Marsoniji pehar i medalje za osvajanje Kupa regije Istok, navedeno finale se sinoć u Slavonskom Brodu igralo drugi puta, i to između KK Marsonija i KK Vrijednosnice Osijek, te se i pehar dodijelio po drugi puta u 10-tak dana (bez medalja – koje su izgleda pre skupe za vodstvo Košarkaškog Saveza Osječko-Baranjske Županije za dodjelu Vrijednosnicama).

Zbog neznanja povjerenika natjecanja A2 Lige Istok, profesionalnog tajnika KS Osijeka i tajnika KS OBŽ, da se KK Vrijednosnice Osijek trebaju uvrstiti u ždrijeb navedenog Kupa (tek nakon intervencije KK Vrijednosnice Osijek u kancelarijama HKS-a otkriven propust), izbjegnuta je još veća blamaža organizatora provođenja Kup natjecanja u našoj regiji (Košarkaški Savez Osječko-Baranjske Županije), jer bi natjecanje bilo neregularno da se nastavilo utakmicom između KK Marsonija i KK Vindija (pobjednik regije Sjever). Službeni nalog za utakmicu Marsonija – Vrijednosnice Osijek je izgleda također zaboravljen i nije na vrijeme poslan klubovima od strane povjerenika za natjecanje, sve dok KK Vrijednosnice Osijek nisu ponovno kontaktirale kancelarije HKS-a, dan prije odigravanja utakmice.

Navedeni propusti su plod amaterskog, nestručnog i neodgovornog vođenja navedenog natjecanja i nedostojni imena velikana po kojem je nazvano natjecanje ”Kup Krešimira Ćosića”!

Izvješće s druge utakmice za pobjednika Kupa Krešimira Ćosića regije Istok: KK Vrijednosnice Osijek pobijedile su domaćina KK Marsoniju rezultatom 63:87 (12:29, 22:18, 17:17, 12:23).

KK Marsonija: Stojsavljević 13, Špehar J, Carević 2, Orešković, Špehar L 18, Maskaljević 13, Filipović 9, Sekulić, Jagar, Sivrić, Pavlinović 6, Pavić 2.

KK Vrijednosnice Osijek: Bradford 7, Bošnjak 3, Tokić 22, Šiško 14, Perković 24, Sudžum 10, Budimir, Martinović 7, Dmitrović, Tomljenović.

Ekipa Marsonije je bila žilav protivnik Vrijednosnicama, kroz cijelu utakmicu su borbenošću nadoknađivali razliku u kvaliteti i iskustvu, ali je pobjeda na kraju zasluženo pripala Brokerima. Ekipa trenera Srđana Helbicha je stigla u Slavonski Brod bez ozlijeđenih Budimira, Vranješa i Tomljenovića, te bez bolesnog Flanjka, a na samom početku utakmice se ozlijedio i Dmitrović, tako da će liječnička služba Vrijednosnica imati pune ruke posla da se sastavi tim za prvenstvenu utakmicu protiv Sonika koja je na programu već u subotu od 17.00 sati u dvorani Gradski vrt.“

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 23:05