Shannon Shorter

 ZVONKO PAVIC Cropix
BORBA ZA TITULU

Shorter uoči selidbe serije na Gripe: ‘Ono što nam nose navijači ne može se mjeriti s bilo čim‘

Bit će to još jedna poslastica za košarkaške sladokusce, treća utakmica igra se na Gripama od 20 sati
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 29. svibanj 2024. 09:46

Finalna serija doigravanja Favbet Premijer lige u srijedu seli na Gripe. U treću se utakmicu ulazi s 1-1. Prva dva okršaja bila su dijametralno suprotna, ali na istim principima. Split je prvu utakmicu iskontrolirao na energiju i agresivnost i takvim pristupom vjerojatno iznenadio Zadrane koji su isti recept primijenili u drugoj utakmici i Split nije pronašao adekvatan odgovor.
Serija je izjednačena, Split je bacio rukavicu Zadru koji je prihvatio izazov i odgovorio istom mjerom. Čekaju nas još minimalno dvije utakmice finala i sigurno će biti vrlo zanimljivo. Žuti će na Gripama tražiti drugu pobjedu koja bi ih približila naslovu prvaka koji se čeka već 21 godinu...

- Jako bitna utakmica za obje ekipe. Očekujem punu dvoranu, vidim da vlada veliki interes. Okrenuti smo sebi, kako popraviti ono što nije bilo dobro u drugoj utakmici. Imat ćemo potrebnu energiju, treća utakmica već pomalo postaje pitanje snage i umora te količine koncentracije. Imam povjerenja u momke, siguran sam da će dati sve od sebe. Spremni smo za borbu i trku svih 40 minuta. Iz mog iskustva u ovakvim utakmicama presuđuje voljni momenat u datom trenutku. Presudit će i detalji, nadam se dobroj utakmici i dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede - najavio je trener Splita Slaven Rimac.

image

Slaven Rimac

ZVONKO PAVIC Cropix

Za ispunjenje cilja u ovoj utakmici, Rimac će prije svih trebati pravog Shannona Shortera. U prvoj je utakmici bio svestran i to se osjetilo rezultatski, dok u drugom susretu nije bio na očekivanoj razini. On sam je prema sebi najkritičniji i svjestan je da protiv Zadra mora još bolje. Svoje je riječi usmjerio prema navijačima Žutih.

Najbolja verzija sebe

- Pozivam sve navijače Splita da napune Gripe, njihova energija nam je potrebna. Ono što nam oni donose ne može se ni s čim mjeriti i svi su nam potrebni za uspjeh. Mi ćemo na parketu dati sve od sebe da ih razveselimo, pobjedom bi se dodatno približili naslovu prvaka kojeg svi želimo - rekao je iskusni Amerikanac koji će u dvije splitske utakmice morati pronaći najbolju verziju sebe.

Okršaji protiv zadarske obrane Shorteru, čini se, ne leže. Redovito se muči sa šutom iz igre. U prvoj utakmici je dao svoje kroz skokove, obranu i asistencije. On kao i Perković ima posebnu energiju koja može pokrenuti cijelu momčad. Na Gripama vjeruju kako su spremni odigrati pravu utakmicu i povesti u seriji, ali su s druge strane i oprezni, s dvije noge na zemlji, svjesni snage svog protivnika.

Bit će to još jedna poslastica za košarkaške sladokusce, treća utakmica finala igra se na Gripama od 20 sati.

Linker
08. rujan 2024 01:23