MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
PRVENSTVO HRVATSKE

Škrljevo odnijelo pun plijen u Velikoj Gorici, gosti stigli do svoje pete pobjede u sezoni

Sve je odlučeno u posljednjoj četvrtini, kad se probudio do tada diskretni Paolo Marinelli
Piše: Tvrtko PuiljićObjavljeno: 23. listopad 2021. 19:20

GORICA - ŠKRLJEVO 78:84 (17:19, 21:18, 17:18, 23:19)

GORICA: Uljarević 10p, 7s, 3a, Kalajžić 12p, 3a, Mašić 10p, 4s, Savić 5, Cinac 3p, 4s, Majić 6p, 3s, Miloloža, Sokol, Baković 18p, 4s, Cvitković 6, Kapusta 8p, 3s, 9a, Konjević.

ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Stojanović, Adway 8, Hortman 8p, 5s, Jelenković 22p, 4s, 4a, Vucić, Kostić, Barnjak 21p, 6s, 5a, Rajčić 5p, 3il, Marinelli 10, Šajin 2p, 8s, Vrgoč 8p, 3il.

-------------------------------------------------------------------------------------

Škrljevo je odnijelo pun plijen iz Velike Gorice, iskoristili su košarkaši Damira Rajkovića sve ono što im je ponudila Gorica, a i imali su gosti tri raspoložena beka, otvaranje i zatvaranje utakmice na svojoj strani. Bilo je to previše za momčad Josipa Sesara koja je upisala i treći poraz u sedam uvodnih kola, što je samo dokaz kako je ova momčad puna slabija nego je to bila ona lanjska kad su tu igrali Lovro Mazalin, Ivan Majcunić i Krešimir Ljubičić...

Pospano je Gorica otvorila utakmicu, a Josip Barnjak je brzo postavio odnose na terenu, pa je Škrljevo već u šestoj minuti imalo komotnih 19:5. Gorica se, međutim, brzo vratila, jer je visoka linija Škrljeva ušla brzo u osobne pogreške, a Damir Rajković je malo toga dobio od igrača s klupe. No, kad je Gorica sustigla gosta, nije nikako uspjela dodati brzinu više i prelomiti ovu utakmicu. Barnjak je držao Škrljevo, Gorica je tražila nekog od svojih igrača da uđe u seriju i premda se na trenutke činilo kako bi to mogli biti Marko Baković ili Mate Kalajžić, možda Karlo Uljarević, Škrljevo je držalo priključak.

Sve je odlučeno u posljednjoj četvrtini, kad se probudio do tada diskretni Paolo Marinelli, a onda je Gorici konačni udarac zadao Toni Jelenković, pa je Škrljevo imalo i 68:57 na manje od šest minuta do sirene. I kad se činilo da je sve gotovo, Jelenković je gotovo upropastio sve ono dobro što je napravio do tada. Na 80:74 i samo 15 sekundi do sirene, Jelenković je vukao čistu kontru koju je želio okruniti alley-oopom na Taylora Adwayja, koji nije mogao proći, a onda još i napravio nesportsku grešku na Borni Kapusti. No, promašivali su penale u završnici za Goricu i Kapusta, i Marko Baković i Emil Savić, pa je Škrljevo stiglo do svoje pete pobjede u sezoni.

Da nije bilo onog neočekivanog poraza od Šibenke u četvrtom kolu, danas bi momčad Damira Rajkovića, usprkos porazu od Cibone u šestom kolu, držala vrh HT Premijer lige...

Zadar bolji od Šibenke

Košarkaši Zadra u susretu su 7. kola prvenstva Hrvatske u susjedskom derbiju kao gosti svladali Šibenku sa 73-59 (18-14, 16-16, 20-14, 19-15).

Zadrane je do druge pobjede u dva dana, u petak su u ABA ligi u svojoj dvorani svladali Borac iz Čačka, predvodio Dario Drežnjak sa 23 koša, dok je Patrik Jambrović postigao 17 poena za Šibenku.

Zadar je sada na omjeru pbojeda i poraza 5-2, a Šibenika na 1-6.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 14:49