Škrljevo je dobro namučilo Zadar

 ZVONKO PAVIC Cropix
HT PREMIJER LIGA

Škrljevo u Jazinama dobro namučilo Zadrane, Splićani bez previše poteškoća nadigrali Furnir

Gosti su se u Zadru predstavili u sjajnom izdanju, no nisu uspjeli doći do prve pobjede ove sezone.
Piše: Ivica Gjergja, Frane VulasObjavljeno: 14. listopad 2022. 21:09

ZADAR - DEPOLINK ŠKRLJEVO 81:76 (20:25, 25:15, 17:16,19:20)

ZADAR - Dvorana Jazine. Gledatelja 500. Suci: Alfred Jovović, Goran Rogić i Žarko Kovačević.

ZADAR: Devis 7, Jordano 10, Klarica, Sikirić, Žganec 6, Čampara 8, Matulina, Lakić 14, Drežnjak 6, Božić 17, Ramljak 9, Šantelj 4

DEPOLINK ŠKRLJEVO: Bešić, Jelić 17, Cbukwelu 16, Bart, Rajčić 7, Antunović, Griffin 17, Smojever, Rajković, Butorac 3, Čošić 3, Svoboda 8.

Jedina želja Zadra u ovom srazu bila je vratiti se na pobjednički kolosjek nakon poraza od Cibone, a Škrljevo je dalo dobru partiju protiv Splita i tu je ležala opasnost. Na otvaranju susreta nisu se baš iskazali domaćini umjesto da uzmu sve u svoje ruke oni su dopustili da gosti uhvate loptu u podbacivanju zabiju prve koševe i povedu. Očevidno je bilo da su gosti borbena potentna ekipa dobro složena.

Ton njihovoj igri davao je Jelić koji je znao što radi, vodio igru, izvrsno probijao prvu liniju ali i zabijao. Sredinom prve četvrtine nadmetali su se on i Božić. Četvrtina je pripala gostima uz dobro praćenje Jelića, od strane Griffina, Butorca i Obukwelua. Napaljen je Zadar ušao u drugu četvrtinu, pa je kapetan Ramljak bio ona poveznica koja je razbudio domaće. On i Lakić , koji je postigao u nizu šet vezanih koševa su bili dobar tandem, vodili igru pogađali no nedaju se čvrsti gosti ali ovu četvrtzinu su izgubili.

Teška se borba vodila - koš za koš, a Griffin i Jelić dovode svoje u vodstvo u 5,20 minuta treće četvrtine 45:47 u kojoj Zadar nije dao ni koša, što mu je bila opomena, a onda Ramljak, Čampara i Žganec dovode u vodstav od šest koševa razlike na kraju četvrtine 62:56. Nonšalantnost se ne isplati, gosti "stišću" smanjuju rezultat, nakon probuđernih Griffina i Rajčića na samo tri koša zaostatka u 6-toj minuti igre 4. četvrtine.

Božić na asistenciju Žganeca pogađa dvicu za pet razlike (68:63) 5,25 min. U ovim minutama nadmetaju se Božić i Griffin, koji drži gosta u igri, a kad mu se priključio Jelić tada je poravnaje 72:72 u 4,22 minuta igre. Zadar ima Jordana koji sa pet koševa diže rezultat svoje ekipe na 77:72 dva minuta do kraja, a kako Škrljevo ima Griffina, koji smanjuje na tri razlike. Griffin je zakuhao sve i umalo doveo do produžetka, jer je pogodio oba slobodna oba i to je koš razlike 20 sekundi do kraja. Dakako, trener Jusup zove minutu odmora, u nastavku igre na Božiću je prekršaj oba pogađa (79:76) te 13 sekundi do kraja klupa gosta zove minutu odmora, ali im zadnji napad Jelića ne uspjeva i to je bio dugi kraj, sa dva pogođena slobodna Drežnjaka. Treba na kraju istaći navijačku skupinu Tornado koja je nosila svoje tijekom cijelog susreta.


SPLIT - FURNIR 90:73 (24:13, 32:25, 15:18, 19:17)

Split – Dvorana na Gripama. Gledatelja 300.

Suci: Martin Vulić (Zadar), Roko Hordov (Split) i Denis Bajramović (Dubrovnik).

SPLIT: Lisica, Gizdavčić 7, M. Kalajžić 24, Runjić 11, Shorter 20, Jukić 2, Perkušić 4, Dubravčić 2, Nelson 10, Mavra 8, Šarić 2.

FURNIR: Hollingsworth 24, Vidović 7, F. Kalajžić 9, Nazor, Savić 3, Bjelanović 4, Bošnjak 15, Rađa 1, Karahodžić 4, Paponja 6.

Fantastično šutersko prvo poluvrijeme imali su košarkaši Splita na putu do treće pobjede u nizu na startu domaćeg prvenstva kojom su zadržali lidersku poziciju.

U prve dvije četvrtine pogodili su „žuti” čak deset trica uz nevjerojatnih 76 posto preciznosti (šut 10/13, do kraja susreta pogodili su još samo jednu za šut 11/21).

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Već do poluvremena je Shorter ubacio 16 poena, a raspucani Mate Kalajžić u drugoj četvrtini čak 14 za visoko vodstvo Splita na početku treće četvrtine 58:38. Hollingsworth i Bošnjak vukli su goste iz Zagreba, ali Mate Kalajžić odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica u žutom dresu.

Split je na koncu rutinski stigao do pobjede, ali u regionalnoj ligi će mnogo teže ići bez ozlijeđenih Vuke i Đoge koji će duže izbivati s parketa.

Susret su između ostalih uživo gledali i Toni Kukoč, Dino Rađa koji je gledao sina Duju u dresu Furnira, gradonačelnik Ivica Puljak, dogradonačelnik Antonio Kuzmanić... U ponedjeljak je Split gost FMP-a u AdmiralBet ABA ligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. srpanj 2024 21:02