TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
ODLAZI NAKON 14 MJESECI

Smjena u Splitu! Bivši izbornik napustio klupu, pogledajte popis kandidata za novog trenera

‘Sve će biti poznato u sljedećih 48 sati, nalazimo se pred rješenjem‘, rekao je predsjednik NO.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 17. veljača 2021. 16:45

Ivica Skelin više nije trenera Splita. U kratkom klupskom priopćenju navedeno je da je došlo do sporazumnog raskida suradnje i da će se ime njegovog nasljednika znati kroz sljedećih nekoliko dana. Vjerojatno do petka, iako ima vremena s obzirom da je šest igrača Splita zauzeto obavezama u reprezentacijama sve do ponedjeljka.

- Skelinu želim zahvaliti na svemu što je napravio – rekao je u uvodu Domagoj Maroević, predsjednik Nadzornog odbora. – Mi smatramo da možemo bolje od trenutnih rezultata i nalazimo se pred rješenjem, ono će biti poznato u roku od 48 sati.

Iz toga bi se dalo zaključiti da ste u vašoj potrazi stigli do izbora, ali da se neke stvari moraju posložiti?

- Točno tako. Mi znamo koga hoćemo za trenera i da s tim trenerom krenemo u napad na titulu prvaka Hrvatske i ostanak u ABA ligi. Ta osoba će nam odgovoriti u roku od 48 sati. Njegovo ime neću otkrivati, mislim da je to normalno.

Što ako se to izjalovi? Što ako prvi pick na trenerskom draftu pošalje negativan odgovor?

- Vidjet ćemo što će biti, nadam se da će doći do pozitivnog raspleta. Ne isključujem da će u tom slučaju Srđan Subotić iz uloge asistenta biti promoviran u prvog trenera.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Mnoga su se imena spominjala, zapravo, svi oni koji su slobodni, pa i oni koji to nisu. Činjenica jest da je Split postao atraktivna sredina za raditi. Spominjali su se Slaven Rimac, Danijel Jusup, Damir Mulaomerović, Aramis Naglić, Zoran Sretenović

Sa Sretenovićem se sigurno razgovaralo, međutim, nekadašnji playmaker najbolje Jugoplastike svih vremena je izvan trenerskog posla već nekoliko godina. Možda bi bio preveliki rizik gurnuti mu u ruke momčad od koje se traži instant rezultat. Točno tako, Split nakon izgubljenog finala Kupa Krešimira Ćosića od Zadra, želi biti prvak Hrvatske.

A što kaže Ivica Skelin?

- Želim zahvaliti suradnicima, igračima i svima ostalima na predivnih 14 mjeseci. Mislim da smo trenutno na višoj razini nego što smo bili kad sam preuzeo momčad. Klubu želim svu sreću i od ovoga trenutka sam njihov najveći navijač.

Bilo bi pogrešno napisati da je Skelinu presudio poraz od Zadra u finalu kupa, to je bila 50:50 utakmica. Ovisno tko kako gleda, Veljko Mršić će reći da je Split skuplji, Skelin misli obrnuto, u stvarnosti su to li-la momčadi. Kao i Cibona. Bit će tu svega do kraja sezone, Split je odlučio ići na sve ili ništa, cilj je titula prvaka. Ime trenera koji bi ih trebao povesti prema tome moglo bi snažno odjeknuti. Slutimo da bi to bi mogla biti – bomba!!!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 16:01