ZVONKO KUCELIN
UTAKMICA SEZONE

Spektakl u Domu Sportova: Čeka nas borba za mjesto u Ligi za prvaka: ‘Svaki sportaš o ovome sanja...‘

Pred košarkašima Dinama i Dubrave je najbitnija utakmica do sada, ulog je nevjerojatno velik
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 08. veljača 2023. 12:38

Grad Zagreb sutra u 20h u maloj dvorani Doma sportova čeka pravi košarkaški derbi. Utakmicu 20. kola Premijer lige odigrat će Dubrava Furnir i Dinamo Zagreb, a dodatnu draž utakmici daje činjenica da će se po ishodu te utakmice rasvijetliti situacija o tome koji od ta dva kluba dolazi bliže plasmanu u Ligu za prvaka. Dubrava je trenutno šesta, a Dinamo sedma momčad na tablici prvenstva i realno su jedini pretendenti za preostalo mjesto među šest najboljih ekipa u Hrvatskoj. Da gledatelje čeka uzbudljiva i napeta utakmica svjedoči i podatak da je Dinamo u prvom međusobnom dvoboju pobjedio u zadnjoj minuti susreta. Ta pobjeda vrlo je važna za Dinamo jer će u slučaju sutrašnje pobjede u zadnja dva kola regularnog dijela prvenstva sami određivati svoju sudbinu protiv Gorice i Zaboka. S druge strane, Dubrava bi pobjedom većom od šest koševa razlike matematički osigurala plasman. Krilni igrač Dinama Ivan Vučić u posljednje vrijeme pruža sve bolje nastupe. U zadnjoj utakmici protiv Cedevite Junior zabio je 22 koša, najviše u svojoj momčadi. U najavi susreta kazao je kako očekuje otvorenu utakmicu, ali da je njihov jedini cilj pobjeda.

image

Utakmica: Furnir - Cibona.
Na fotografiji: Matej Bosnjak, Ivan Majcunic.

Cropix

- S nestrpljenjem iščekujemo nadolazeću utakmicu s Dubravom. Svi znamo da su Cedevita i Cibona godinama predvodnici zagrebačke košarke, ali i mi se što prije želimo uključiti u tu “borbu za prevlast” u gradu. A siguran sam da tako razmišljaju i košarkaši Dubrave. Bit će to zanimljiva i otvorena utakmica, ali mi dolazimo po pobjedu - najavio je Vučić pa se osvrnuo na glasnu podršku s tribina koje sigurno neće izostajati:

image

Utakmica: Dinamo - Cibona

Na fotografiji: Trener Dinama Mario Štirjan

VANESA PANDZIC Cropix

- Svaki sportaš sanja o nastupima pred punim dvoranama, igranju pred vlastitim navijačima, a mi u Dinamu cijele sezone imamo veliku podršku naših navijača. I na tome im se iskreno od srca zahvaljujem. Baš zbog toga u nastavku sezone želimo biti još bolji, činiti ih još sretnijima. Počevši već od četvrtka i utakmice protiv Dubrave. Idemo skupa po tu važnu pobjedu, a onda ćemo ju zajednički i proslaviti - hrabar je Vučić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 02:45